Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul se spală pe mâini: după transferul contribuțiilor, angajatul rămâne la mâna angajatorului

Guvernul nu mai vrea să dea actul normativ care să-i oblige pe angajatorii să crească salariile dupa transferul contribuțiilor. O spune liderul de sindicat Bogdan Hossu, după întâlnirea de la Guvern.

Guvernul se spală pe mâini: după transferul contribuțiilor, angajatul rămâne la mâna angajatorului
Comentează 0

Potrivit declarațiilor liderului de sindicat, există deficiente mari în aplicarea legii, iar în acest context Guvernul nu mai vrea sa dea nota sau actul care să-i oblige pe toti angajatorii din România să creasca salariile.

În schimb, a mai declarat Bogdan Hossu, repezentanții Executivului ar fi spus că asociațiile patronale din mediul privat au promis și chiar s-ar fi angajat să facă aceste creșteri, astfel încât,  în valoare absolută, salariile nete să nu scadă după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Înaintea întâlnirii de la Guvern, BNS a prezentat și o serie de calcule privind evoluția câștigului salarial mediu în sectorul concurențial după  transferului contribuțiilor. Astfel, salariul mediu net ar scădea cu 96 de lei, în timp ce cheltuielile angajatorului s-ar reduce cu 175 de lei.

Sursa realitatea.net

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite