Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul PSD loveşte Aradul: suntem pe ultimele locuri din ţară la alocările prin PNDL

Alocările de bani prin programul PNDL 2 nu avantajează judeţul Arad. Deşi suntem unul dintre judeţele cu contribuţii importante la bugetul de stat, Guvernul PSD a plasat judeţul Arad pe locul 7 de la coada clasamentului naţional. În schimb, pe primele locuri se află judeţele în care PSD a înregistrat scoruri politice mari.

Guvernul PSD loveşte Aradul: suntem pe ultimele locuri din ţară la alocările prin PNDL
Comentează 0

“Banii alocaţi prin PNDL sunt bineveniţi pentru administraţiile locale. Totuşi, se poate uşor sesiza că alocările avantajează judeţele care au votat PSD, există în general o concordanţă între votul politic şi alocările prin PNDL. Faţă de celalalte judeţe, Aradul a primit o lovitură din partea Guvernului, este pe ultimele locuri pe ţară. O comparaţie între judeţele Arad pe de o parte, Teleorman, Giurgiu sau Vaslui pe de altă parte este elocventă. Judeţele de provenienţă ale liderilor PSD primesc cei mai mulţi bani.

Teleorman primeşte cu aproximativ 230 de milioane de lei mai mult decât Aradul, deşi judeţul nostru este mai mare! Guvernul PSD nu respectă criteriile obiective, mărimea judeţului, populaţia, tipurile de localităţi, în alocarea fondurilor, ci criteriul politic. Ministrul Shhaideh a invocat printre criteriile avute în vedere capacitatea financiară: în viziunea PSD, judeţele care produc mai mulţi bani primesc înapoi sume mai mici de la Guvern. Este un tip de gândire incorect, care dezavantajează net Aradul şi toate judeţele cu economie dezvoltată, care contribuie semnificativ la bugetul de stat. Constat că, în loc să ia atitudine pentru Arad, în loc să vadă realitatea deloc pozitivă pentru judeţul nostru, parlamentarii PSD laudă alocările prin PNDL.

Acest fapt confirmă că PSD Arad este o organizaţie slabă, care nu luptă pentru Arad, liderii săi se mulţumesc să îşi plaseze clientela politică în funcţii publice, cu ajutorul Guvernului. Cu excepţia judeţului Suceava, primele locuri în clasament sunt ocupate de judeţe conduse de PSD. De altfel, în primele luni din anul 2017, judeţele care au primit cei mai mulţi bani din partea guvernării PSD sunt Olt, Teleorman, Giurgiu şi Buzău: sunt organizaţiile în care PSD este puternic, organizaţiile care au impus miniştri la Bucureşti în guvernarea PSD.

Teleorman se mai pregăteşte în plus să primească o finanţare de aproximativ 12 milioane de euro pentru un stadion nou, după ce a primit şi o sală de sport multifuncţională, prin Compania Naţională de Investiţii. În schimb, la Arad nu vine partea de cofinanţare promisă de Compania Naţională de Investiţii pentru finalizarea stadionului UTA. Avem aşadar o guvernare PSD care prin opţiune politică şi prin mod de gândire dezavantajează Aradul”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite