Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grupul de Acțiune Locală “Podgoria Miniș-Măderat” la ceas de sărbătoare

Grupul de Acțiune Locală “Podgoria Miniș-Măderat” la ceas de sărbătoare
Comentează 1

Constituită ca urmare a oportunităţii oferite de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 prin Axa IV – LEADER, Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) “Podgoria Miniș-Măderat”, încă de la început şi-a luat în serios rolul său de promotor al dezvoltării socio-economice a unui teritoriu relativ mic, dar cu o bogată tradiție în domeniul viticulturii și agriculturii, ”Podgoria Miniș-Măderat” care cuprinde teritoriul administrativ al Comunelor Păuliș, Ghioroc, Covăsânț, Șiria, Târnova, Șilindia, Tauț și orașul Pâncota. Interesul partenerilor implicaţi în acest demers, munca şi dăruirea echipei GAL “Podgoria Miniș-Măderat” au condus la rezultate pozitive. 

La ora la care așternem pe hârtie aceste rânduri constatăm cu satisfacție și emoție în același timp că echipa GAL ”Podgoria Miniș-Măderat” se apropie cu pași repezi de finalizarea cu succes a implementării Strategiei De Dezvoltare Locală, mărturie fiind cele 31 de contracte semnate de către beneficiarii teritoriului LEADER ”Podgoria Miniș-Măderat”, ce însumează o valoare totală publică nerambursabilă de 2.263.729 euro (din valoarea totală alocată Strategiei de 2.309.000 euro). Acest fapt ne onorează, dar ne și obligă pentru că a rămâne în frunte presupune muncă... Marea provocare nu numai pentru echipa GAL, dar și pentru beneficiarii noștrii este ca fiecare beneficiar al finanțării să reușească să implementeze corect și fără întârzieri proiectul câștigat, iar până la sfârșitul lunii septembrie a.c., ultimile cereri de plată să fie avizate și onorate la plată de către autoritățile de resort.

GAL ”Podgoria Miniș-Măderat” își propune în perioada următoare să se deplaseze pe teritoriul GAL-ului pentru a promova rezultatele obținute prin implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală. 

În acest sens au fost pregătite materiale care oglindesc activitatea GAL-ului în cel de al doilea trimestru al anului 2015 și aduc informații noi legate de PNDR 2014-2020 și demersurile pe care GAL-ul le-a făcut pentru conturarea viitoarei Strategii de Dezvoltare Locală 2014-2020. 
Se va urmări multiplicarea efectelor pozitive ale existenței acestei structuri prin promovarea exemplelor de bună practică generate de implementarea cu succes a axei LEADER pe teritoriul Podgoria Miniș-Măderat.  

Pe această cale colectivul GAL ”Podgoria Miniș-Măderat” ar dori să mulțumescă tuturor primarilor și colaboratorilor din teritoriul GAL, pentru că au înțeles să se implice în susținerea activităților GAL-ului și beneficiarilor pentru că au avut încredere în echipa GAL ”Podgoria Miniș-Măderat” și îi invită în continuare să viziteze GAL-ul pentru a afla mai multe despre noi și modul în care se pot accesa proiecte cu finanțare europenă.

Mai multe informații despre echipa GAL ”Podgoria Miniș-Măderat” și activitatea acesteia puteți afla și de pe pagina de internet a G.A.L. “Podgoria Miniş-Măderat” – www.galpodgoriaminismaderat.ro.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite