Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grupare care a acționat și la Arad cumpărând produse cu euro falși anihilată de DIICOT Timișoara / UPDATE: Cum erau alese orașele în care opera rețeaua

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara au descins în 12 locații din Petroșani, unde era cartierul general al unei grupări care a umplut vestul României de euro falși. Din investigații a reieșit că, începând cu 2019, suspecții au plasat în repetate rânduri bancnote false de 50 de euro pe piață, scrie pressalert.ro.

 

Grupare care a acționat și la Arad cumpărând produse cu euro falși anihilată de DIICOT Timișoara / UPDATE: Cum erau alese orașele în care opera rețeaua
Comentează 0

Update 1 Cum erau alese orașele în care opera rețeaua

Potrivit procurorilor DIICOT, în cursul anului trecut, pe raza județului Hunedoara s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil.  
„Cercetările efectuate au evidenţiat faptul că membrii grupului infracțional organizat erau din municipiul Petroșani, însă aceștia au acționat în alte zone decât cea de domiciliu, respectiv în orașe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului și unde recunoașterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată. Astfel, în cursul anilor 2019-2020, membrii grupului infracţional au derulat multiple tranzacţii frauduloase,  prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 Euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă de pe raza localităților Timișoara, Arad, Oradea, Marghita, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva,  Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi.
Activitatea infracțională a grupării era organizată pe două paliere, în sistem piramidal, sub coordonarea liderului care avea rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, prin prisma conexiunilor avute cu o grupare de falsificatori din Italia.
Pe palierul de execuție îşi desfăşurau activitatea 3 persoane cu rolul de a iniţia contacte cu diferite persoane de pe platforme de achiziții on-line, cu anunţuri de vânzare a diferitor bunuri electronice, în special telefoane mobile, şi de a plasa astfel pe piaţă bancnotele falsificate.
La gruparea infracțională organizată au aderat treptat și alți membri care au primit valută contrafăcută de la membrii grupării şi au procedat la plasarea acesteia pe piață în aceeași modalitate.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane”
, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.


Membrii grupării acționau în alte zone decât Valea Jiului și, de obicei, cumpărau de pe OLX diverse bunuri scoase la vânzare, în special telefoane mobile. Au înșelat cumpărători din Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Arad, Oradea, Marghita,Călărași , Alba Iulia sau Râmnicu Vâlcea.

Citiți mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2020/06/reteaua-care-umplut-vestul-romaniei-cu-euro-falsi-anihilata-dupa-o-operatiune-diicot-ce-au-aflat-politistii-de-la-crima-organizata/

Fotografia are rol ilustrativ

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite