Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

GRIPA AVIARĂ bagă în priză autoritățile arădene. Măsuri speciale după ce au fost confirmate focare în Ungaria

Fermele de păsări din județ sunt supravegheate atent de către reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad, pentru că păsările migratoare pot aduce gripa aviară, confirmată în Ungaria.

GRIPA AVIARĂ bagă în priză autoritățile arădene. Măsuri speciale după ce au fost confirmate focare în Ungaria
Comentează 1

Șeful DSVSA Arad, Viorel Agud, a declarat că, în ultimele zile, cele cinci mari ferme de păsări din județ, care au împreună peste 75.000 de capete, au fost verificate, fiind prelevate și probe.

Conform sursei citate, toate filtrele de biosecuritate sunt funcționale, dar proprietarii fermelor au trebuit să dea în scris că vor semnala orice suspiciune de boală.

”Au fost prelevate probe biologice și nu s-a confirmat existența virusului gripei aviare în județ”, a spus Agud.

Pericol există, însă, pentru că în Ungaria au fost confirmate focare, iar păsările migratoare pot aduce virusul în Arad.

”I-am informat pe administratorii fermelor despre situația din Ungaria și le-am adus la cunoștință toate măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia în această perioadă”, a adăugat Agud, pentru www.arq.ro.

Gripa aviară a fost confirmată la aproximativ 100 de kilometri de Arad, în regiunea ungară Bacs-Kiskun. Zeci de mii de păsări vor fi sacrificate, pentru ca virusul să nu se răspândească. Măsuri au fost luate de autoritățile ungare și în două județe care au graniță cu Arad, Bekes şi Csongrad.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite