Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grindeanu aruncă o nouă bombă: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat luni seara că el nu a blocat crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), așa cum i s-a reproșat, întrucât proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, la ministerele implicate.

Grindeanu aruncă o nouă bombă: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG
Comentează 0

''E de o lună Guvernul Tudose. Ați văzut ceva de FSDI și nu știu eu? A existat o comisie la Ministerul Economiei, formată din oameni de la Ministerul Economiei, Finanțe, de la companiile respective, care au venit cu un proiect de lege pe care l-au trimis spre avizare, să-l analizeze, să se uite, să își dea cu părerea și domnul președinte Liviu Dragnea și mă gândesc că și domnul Vâlcov. Timp de peste o lună, acest proiect nu a plecat — înainte de ședința de guvern — pe circuitul normal de avizare, cum este legea, la ministerele care trebuie să-și dea avizul pe proiectul de lege, deci eu nu aveam ce să blochez. Eu puteam bloca în momentul în care primea toate avizele de la celelalte ministere", a declarat Grindeanu la TVR1.

El a susținut că au existat ''nuanțe'' să fie dată o ordonanță de urgență pentru înființarea FSDI, lucru pe care l-a refuzat, întrucât era vorba despre sume foarte mari de bani.

"Deși au fost nuanțe — sunt convins că premierul Tudose nu va face acest lucru — să dăm ordonanță de urgență pentru înființarea acestui fond, nu l-am făcut, pentru că eu consider că este o chestiune extrem de importantă, care trebuia discutată în Parlament. Parlamentul trebuie să facă legi, nu guvernul să dea ordonanțe. Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanță de urgență, din punctul meu de vedere'', a afirmat Sorin Grindeanu.

Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat luni că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții urmează să obțină avizele necesare din partea ministerelor, pentru a putea fi supus dezbaterii Parlamentului din toamnă.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite