Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Google Pixel Watch cu un design circular va fi lansat în octombrie

Google Pixel Watch cu un design circular va fi lansat în octombrie
Comentează 0

Zvonurile despre un ceas inteligent Google circulă de ani de zile, dar nu s-au materializat niciodată. Gigantul American de internet din Mountain View părea că și-a pierdut interesul pentru lumea portabilelor în general, având în vedere lipsa de atenție pe care a dedicat-o recent și sistemului de operare Wear OS.

Dar, se pare, lucrurile se vor schimba în curând. Potrivit informațiilor provenite de la HDBlog, se vorbește tot mai mult în ultimul timp despre apariția în perioada următoare a unui Google Pixel Watch. Este clar că Google lucrează la acest smartwatch, iar primele imagini cu viitorul ceas inteligent au apărut deja. Google Pixel Watch va concura cu Apple Watch 6 și Samsung Galaxy Watch 3, cele mai bune două ceasuri inteligente de pe piață.

Designul circular al carcasei nu este o surpriză, lumea Wear OS este alcătuită în mare parte din dispozitive cu acest factor de formă (cu excepția notabilă a modelului Oppo Watch). Estetica pare a fi deosebit de minimală, cu un ecran generos acoperit de o sticlă 2.5D care se alătură corpului a cărui continuitate este trădată doar de un buton coroană aflat în partea dreaptă. Acest buton vă va permite să interacționați cu sistemul de operare prin derularea aplicațiilor și selectarea acestora, constituind astfel o alternativă la gesturile tactile. Din ce se vede în primele fotografii nu ar trebui să existe alte butoane.

În ceea ce privește personalizarea estetică, cadranele afișate în redări (chiar și cele deosebit de minime și elegante) nu ar trebui să fie aleatorii, ci să aparțină opțiunilor pe care le vom găsi efectiv pe produsul final. De asemenea, va fi posibil să alegeți dintre cel puțin douăzeci de curele oficiale diferite.

Cu toate acestea aflăm și unele lucruri ce se găsesc în interiorul lui Goole Pixel Watch. Cunoscutul Jon Posser, spune că dispozitivul ar trebui, de fapt, să fie echipat cu un procesor dezvoltat direct de Google. Speranța este că primim o soluție capabilă să se integreze eficient cu sistemul de operare, cunoscut fiind faptul că acesta este consumator de energie, garantând astfel o autonomie mai mare decât restul dispozitivelor cu Wear OS.

În ceea ce privește perioada de lansare, se pare că luna octombrie a fost aleasă de Google pentru lansare. Ceasul inteligent Google Pixel Watch ar trebui, de fapt, să fie lansat simultan cu Google Pixel 6. Dar nu este exclus ca până atunci Google să își modifice planurile. Indiferent de momentul în care sosește, speranța este că existența unui ceas Pixel - împreună cu revenirea Samsung pe Wear OS - ar putea însemna o renaștere pentru un sistem de operare cu atât de mult potențial neexprimat, neglijat oarecum în ultimii ani.


Scrie un comentariu

trimite