Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gong final la Festivalul AMIFRAN

Gong final la Festivalul AMIFRAN
Comentează 0

S-a tras cortina peste cea de-a XXV-a ediție a Festivalului  de Teatru Francofon Amifran, editie aniversara. Timp de o săptămână, Aradul a fost gazda acestui festival la care au participat  400 de elevi din numeroase țări (Bulgaria, Serbia, Germania, Canada, Polonia, Italia, Spania, Rusia) precum și din multe orașe din România (Baia Mare, Târgu-Jiu, Dej, Huedin, București, Cluj-Napoca, Iași, Sighetu Marmației, Slobozia)

Pe scena Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, trupele din țările participante și-au prezentat spectacolele dar festivalul a mai cuprins și ateliere (care au făcut apoi și o demonstrație de mini-spectacole pe scenă) dezbateri în culise și alte activități consemnate prompt în “Girouette de la nuit” – cotidianul festivalului.

A urmat apoi pe scena teatrului Concursul de Cultură și Civilizație având ca temă în acest an piesa lui Jean Giraudoux – “La Guerre de Troie n’aura plus lieu”. Concurenții, grupați în 4 echipe internaționale au fost puși la probe diverse de răspunsuri teoretice, de interpretare. Acum festivalul s-a încheiat ... au rămas doar ecouri de final, amintiri, prietenii și impresii.

Ca în fiecare an, festivalul s-a încheiat în mod emoționant, cu toți amifranii pe scenă, luându-și rămas bun de la invitații lor și de la tot ce a însemnat pentru fiecare dintre ei această săptămână incomparabilă de teatru, de limbă franceză, de entuziasm.

Adriana Filip

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite