Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glas de motoare pe dealurile Secașului - Campionatul Național Endurocross etapa IV-a 2020

Glas de motoare pe dealurile Secașului - Campionatul Național Endurocross etapa IV-a 2020
Comentează 0

Localitatea arădeană Secaș (com.Brazii) a fost din nou gazda Competiției Naționale a României de ENDUROCROSS la clasa moto și ATV. Dealurile Secașului au răsunat din nou de glasul motoarelor ambalate la maximum într-o competiție dură în care adversarul cel mai mare era terenul moale făcând cursa destul de dificilă. Cu câteva zile în urmă o echipă de la clubul LION RACING TEAM din Sebiș a stabilit traseul competiției și l-a marcat, astfel încât concursul să se poată desfășura în condiții sigure.

Această competiție națională a fost sprijinită atât de Consiliul Județen Arad, cât și de Centrul Cultural Județean Arad, care de fiecare dată sunt alături de organizatorii acestui frumos sport cu motor, care a dus faima județului Arad atât în țară cât și peste hotare. De asemenea Primăria Brazii, prin noul primar ales domnul Nicușor Vesa, a acordat tot sprijinul necesar pentru buna desfășurare a evenimentulu, având în vedere că această etapă s-a desfășurat pe raza comunei Brazii. De astfel primăria Brazii este partenerul acestei competiții sportive pentru al treilea an consecutiv, aici fiind una din cele mai bune locații din județ care se pretează acestui sport cu motor.

La start au fost prezenți concurenți din toată țara nu numai din județul Arad, iar regulile epidemiologice au fost respectate cu strictețe, organizatorii fiind foarte atenți pe parcursul competiției la acest aspect. De asemenea la fața locului au fost prezenți atît reprezentanți ai politiei, pompieri (cu o autospecială), cât și ai jandarmeriei, iar o autoambulanță a fost staționată la fața locului, fiind operativă în cazul unui eveniment nedorit. La clasa moto au fost prezenți la start 33 de concurenți printre care doi juniori, respectiv o fată de doar 12 ani din Argeș și un băiat de 13 ani din Caransebeș, iar la clasa Kuad și ATV au luat startul 32 de concurenți. Lungimea traseului a fost de 17 km, cu porțiuni dificile sau mai puțin dificile, care însă au ținut concurenții într-o atenție maximă pe traseu din cauza terenului moale după ploi, punând la încercare îndemânarea fiecărui concurent, pentru că terenul lunecos a dus la derapări de nenumărate ori, însă din fericire competiția s-a desfășurat în condiții bune, fără evenimente nedorite.

Acest concurs este mult asteptat pe Valea Crișului Alb, atât la Sebiș, cât și la Secaș sau Pleșcuța în fiecare an. Din păcate la Pleșcuța în acest an competiția a fost suspendată din cauza epidemiei, evenimentul desfășurându-se într-o locație din județul Cluj, însă organizată tot de LION RACING TEAM din Sebiș, prin domnul Mocuța Cătălin fiind primiți și acolo cu multă bucurie. Este o mândrie pentru județul Arad faptul că aceste competiții sportive își au rădăcinile la noi în județ, prin oameni care pun suflet, timp și energie pentru a organiza astfel de evenimente, care la urma urmei sunt o frumoasă carte de vizită pentru județul Arad.

Pentru a se evita aglomerația și a se respecta distanțarea socială premierea concurenților de la clasa moto a avut loc tot în aer liber, imediat după terminarea competiției, astfel încât după festivitatea de premiere și luarea mesei, cei din clasa moto au plecat, iar competiția a continuat cu cei din clasa ATV și Kuad. A fost o competiție din care fiecare concurent a avut ce învăța, iar organizatorii se declară mulțumiți de faptul că și această competiție a decurs bine, mulțumind tuturor celor prezenți la eveniment și, nu în ultimul rând, doamnei Nicoleta Olariu, presedintele ramurii ,,TOT TEREN,, al Federatiei Române de Motociclism, care a făcut parte din juriu. De asemenea primarul comunei Brazii, Vesa Nicușor, mulțumește tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului, angajaților din Primărie precum și Clubului Lion Racing Team Sebiș, prin domnul Cătălin Mocuța pentru modul cum s-a desfășurat concursul.

,,Este o cinste și onoare adusă comunei noastre faptul că aici la noi se desfășoară an de an această frumoasă Competiție Națională a României. Ne bucurăm că, iată, localitatea Secaș din comuna Brazii este trecută pe harta țării ca un reper al sportului cu motor și binențeles că ne dorim o colaborare strânsă și pe viitor, astfel încât an de an aici la noi să aibă loc acest eveniment sportiv,, a încheiat primarul.