Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Trei programe menite să vină în sprijinul antreprenorilor se află în procedură de consultare publică la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism, susţine că la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului se află în procedură de consultare publică trei programe menite să vină în sprijinul antreprenorilor. Este vorba despre Programul Start-up Nation-România 2022, Programul de microindustrializare „Fabricat în România” şi Programul destinat activităţilor de comerţ şi servicii 2022.

Glad Varga: „Trei programe menite să vină în sprijinul antreprenorilor se află în procedură de consultare publică la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului”
Comentează 1

„Trei programe derulate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului sunt la acest moment în procedură de consultare publică, ele fiind discutate şi în cadrul unor întâlniri de lucru cu factorii direct implicaţi şi structurile non-guvernamentale reprezentative, cu scopul definitivării lor în interesul antreprenorilor.

Programul Start-up Nation-România 2022 va corespunde prin noua sa formă nevoilor reale ale antreprenorilor şi va fi lansat cel târziu la mijlocul lunii mai 2022. Bugetul alocat este de aproximativ 520 milioane lei, pe perioada de implementare 2022 – 2027 estimându-se acordarea de ajutor de minimis unui număr de 11.000 de beneficiari, din care 10.000 aferenți pilonului I Start-up Nation România și 1.000 aferenți pilonului II - Start-up Nation Diaspora.

Programul de microindustrializare «Fabricat în România» prevede ca firmele câștigătoare să obțină alocații financiare nerambursabile de câte 500.000 de lei, ceea ce reprezintă maximum 85% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Bugetul propus este de 50 milioane lei, estimându-se un număr de 100 de beneficiari finanţaţi.

Programul destinat activităţilor de comerţ şi servicii 2022 finanţează, printre altele, cheltuieli cu echipamente tehnologice, achiziţionarea de spaţii de lucru, de comerţ sau de depozitare, magazinele online şi promovarea lor, iar bugetul alocat se ridică la 50 milioane de lei, cu 170 de beneficiari prevăzuţi în anul 2022”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de finanţare în cadrul celor trei programe, precum şi alte informaţii suplimentare legate de procedurile implementării acestor programe sunt disponibile pe website-ul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite