Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Tichete de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții defavorizați”

Deputatul liberal arădean Glad Varga anunță că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lansează Programul „Sprijin pentru cuplurile mamă – nou-născut defavorizate”, oferind granturi nerambursabile pentru mamele din medii defavorizate.

Glad Varga: „Tichete de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții defavorizați”
Comentează 0

„Mamele din medii defavorizate, inclusiv cele fără acte de identitate, mamele minore, mamele cu dizabilități și cele aflate în situații critice de viață vor putea obține tichete sociale electronice în valoare de 2.000 de lei pentru produse de îngrijire a nou-născuților.  Proiectele pot fi depuse începând cu data de 11 iulie, ora 16 până pe 11 septembrie la ora 16, fiind eligibile persoane aflate în toate regiunile de dezvoltare ale României. Programul are un buget total de 24 milioane euro, din care 21,6 milioane euro reprezintă contribuția UE, iar 2,4 milioane euro contribuție națională”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Tichetele vor fi distribuite prin autoritățile publice locale, iar produsele pot fi achiziționate de la unitățile afiliate. De menționat că mamele vor putea beneficia și de consiliere în alăptare, educație sanitară și sprijin psihologic.

„Pentru a obține tichetele sociale de 2.000 lei pentru produse de îngrijire a nou-născutului, mamele din medii defavorizate, cu dizabilități, minore sau aflate în situații critice de viață trebuie să se adreseze autoritățile administrației publice locale pentru a fi înscrise pe lista destinatarilor finali, de unde vor primi câte un tichet pe care îl vor putea folosi la unitățile afiliate”, a ținut să precizeze parlamentarul arădean.

Pentru mai multe detalii intrați AICI.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite