Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga și Ioan Cristina deschid listele PNL Arad pentru Camera Deputaților și Senat

Conducerea PNL Arad a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, listele candiaților cu care va merge în fața arădenilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cele două liste au fost citite de către Iustin Cionca prim-vicepreședintele Organizației Județene și președintele Consiliului Județean Arad.

Glad Varga și Ioan Cristina deschid listele PNL Arad pentru Camera Deputaților și Senat
Comentează 1

La Camera Deputaților, lista este deschisă de tânărul deputat Glad Varga, pe locul al doilea aflându-se Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte în funcție al Consiliului Județean Arad, iar pozițiile următoare sunt ocupate în ordine de Lazăr Faur; Patricia Dinga; Ionel Bulbuc, viceprimarul în funcție al municipiului; Garofița Popa; Ioan Ulici și Bogdan Boca. La Senat, pe primul loc se află senatorul Ioan Cristina, pe locul al doilea a fost desemnat Mihai Pașca, locul al treilea fiind ocupat de Irina Onescu, fostul primar al comunei Petriș, locul al patrulea revenindu-i lui Doru Sinaci, activul director al Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad, iar locul al cincilea medicului Corina Crișan.

Cionca speră la un scor foarte bun

„În urma celor trei rânduri de alegeri care au avut loc în ultimii patru ani PNL a reușit să câștige cu un scor care ne dă speranța că și în al patrulea rând de alegeri vom avea un scor foarte bun”, și-a început prezentarea Iustun Cionca. Acesta a continuat spunând că toți cei aflați pe liste și-au asumat un rol de a face politică pentru comunitate, că sunt oameni cu experiență și oameni tineri, extuziaști și deschiși să facă față provocărilor. „Vrem să continuăm proiectele pe care le-am început, dar suntem deschiși și la noi proiecte, noi provocări. Ultimii patru ani au fost patru ani de războaie în Parlament, din care nu a avut nimeni de câștigat, dar cei care au avut de pierdut sunt cetățenii. Ne dorim să ajungem să avem o majoritate în Parlament, să avem un guvern bine susținut”, a mai spus Cionca.

„Pe harta marilor proiecte”

În continuare, Sergiu Bîlcea a început prin a mulțumi colegilor din PNL care au avut încredere în echipa trimisă pentru a candida pe 6 decembrie, susținând că ținta propusă este aducerea Aradului pe harta marilor proiecte. „Este un moment dificil. Odată cu această criză sanitară ne așteaptă provocări importante. Această echipă va avea o sarcină delicată, să reprezinte Aradul la nivel guvernamental. Ne propunem să aducem Aradul pe harta marilor proiecte. Sloganul echipei PNL este «Dezvoltarea României»”, a declarat Bîlcea, care a ținut să precizeze că PNL propune oameni tineri, care vor să continue schimbarea.

Glad Varga, un deputat activ

La rândul său, deputatul Glad Varga, cel care a deschis lista pentru Camera Deputaților și în 2016, a făcut o scurtă prezentare a celor patru ani în care a reprezentat Aradul în Parlamentul României, și a susținut că dorește să activeze în continuare în cadrul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic. „Vreau să mulțumesc în primul rând, atât colegilor de la Organizația Municipală, cât și celor de la Organizația Județeană pentru vot și reconfirmare. Pentru mine este o onoare și bucurie să deschid lista la Camera Deputaților, dar și o obligație să fac mai mult decât am făcut în mandatul 2016-2020. Statistic vorbind, în activitatea desfășurată în Parlament am avut 32 luări de cuvânt, 52 de propuneri legislative, din care 15 au fost promulgate ca și legi, am adresat miniștrilor și instituțiilor peste 125 de întrebări și interpelări și am luat parte la 22 de moțiuni sau de cenzură. Am activat în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic și pentru viitorul madat doresc să activez în aceeași comisie. Una dintre prioritățile mele a fost legată de un mediu curat”, a declarat Glad Varga.

 

Galerie foto (15)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite