Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Aşteptăm ca arădenii să vină în număr cât mai mare la Festivalul Toamnei”

Glad Varga: „Aşteptăm ca arădenii să vină în număr cât mai mare la Festivalul Toamnei”
Comentează 0

Festivalul Toamnei se va desfăşura vineri, 30 septembrie şi sâmbătă, 1 octombrie la baza Constructorul din municipiul Arad. Organiyator al evenimentului - Glad Varga, preşedintele Centrului Judeţean de Voluntariat Arad, a avut amabilitatea să ne acorde un scurt interviu în care vorbeşte despre surprizele de care arădenii vor avea parte la acest Festival al Toamnei.

Înainte de toate, vă rugăm, să ne spuneţi cum a apărut acestă inițiativă?

Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera toamnei. Toamna este sezonul  împlinilor, al adunării roadelor pământului și al pregătirilor pentru  anul următor. Mi-a plăcut și-mi place atmosfera din case, cu hărnicia  voioasă a pregătirilor, aproape ritualice. De exemplu zacusca, la care  participă toată familia. Și atunci mi-a venit ideea să aducem această  atmosferă în spațiul public. Cu atât mai mult cu cât în Arad și nu numai este nevoie de asemenea evenimente. Oamenii vor să participe dar și să se  implice. Drept dovadă, în doar două zile s-au înscris peste 50 de voluntari care vor să ia parte la acest eveniment.

Ce se va întâmpla la acest festival? Cu ce îi veţi surprinde pe arădeni?

Scoatem cătlanele și pregătim o tonă de zacuscă, sub îndrumarea  celebrului bucătar Uica Mihai. Începem vineri și terminăm sâmbătă, în acorduri  de muzică populară de cea mai bună calitate. Pe scena amenajată la baza Constructorul vor urca: ansamblul folcloric Crăișorii, ansamblul folcloric Arădeana, Adrian Gancea, Maria Rașca, Ștefan Muntenaș, Sava Negrean Brudașcu, ansamblul folcloric Doina Mureșului, Daniela Dudaș, Aurel Ungur, Liliana Bîtea, Paula Pașca și Cristian Pomohaci.

Cine este alături de dumneavoastră şi la ce vă aşteptaţi de la acest eveniment?

Evenimentul, la care aşteptăm să vină peste cinci mii de arădeni, este organizat de: Centrul Județean de Voluntariat Arad, Asociația Educatio, Centrul Municipal de Cultură Arad și Poliția Locală Arad. 

Îmi doresc ca vremea să ţină cu noi şi astfel, arădenii să vină în număr cât mai mare la acest eveniment al începutului de toamnă. Arădenii vor putea petrece, alături de prieteni şi de soliştii preferaţi, două zile în care voia bună şi mâncarea de sezon vor fi ingredientele perfecte.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite