Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „Administratorii zonelor de picnic și organizatorii de evenimente vor fi obligați să asigure infrastructura necesară colectării selective”

Deputatul liberal Glad Varga susține că Legea nr.54/2012 pentru desfășurarea activităților de picnic urmează să fie modificată. Pe cale de consecință, se înăspresc regulile menite să ducă la colectarea selectivă a deșeurilor în zonele de picnic, la evenimente și reuniuni publice.

Glad Varga: „Administratorii zonelor de picnic și organizatorii de evenimente vor fi obligați să asigure infrastructura necesară colectării selective”
Comentează 3

„Ne petrecem deseori zilele cu vreme bună la iarbă verde, dar puţini dintre noi ştiu că există o lege care reglementează desfăşurarea activităţilor de picnic. Constrânşi de termenele strânse pentru atingerea obiectivelor de reciclare şi de necesitatea prevenirii generării deşeurilor şi reducerea utilizării produselor din plastic de unică folosinţă, reprezentanţii Ministerului Mediului au pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.54/2012 pentru desfăşurarea activităţilor de picnic. Proiectul de lege este de maxim interes public pentru că extinde domeniul de aplicare şi către evenimente şi reuniuni publice - concerte, festivaluri, serbări, zilele comunei/oraşului, demonstraţii, manifestări politice sau religioase. Administratorii zonelor de picnic şi organizatorii evenimentelor menţionate vor fi obligaţi să asigure infrastructura necesară colectării separate a deşeurilor pe minim trei fracţii – reciclabile, nereciclabile şi biodegradabile, să igienizeze locul după desfăşurarea evenimentului, să permită doar comercializarea alimentelor şi băuturilor ambalate în ambalaje reutilizabile sau biodegradabile şi să informeze participanţii cu privire la colectarea selectivă de la faţa locului. Persoanele fizice participante sunt sancţionate dacă nu respectă condiţiile de depunere a deşeurilor în infrastructura pusă la dispoziţie de organizatori”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Din punctul său de vedere, dezbaterea proiectului de lege cu pricina ar fi fost mai nimerită la începutul sezonului cald, însă susține că niciodată nu e prea târziu pentru reglementarea acestui domeniu, având în vedere că, în urma desfăşurării evenimentelor publice, rămân cantităţi mari de deşeuri.

Cei interesați pot aduce completări sau observaţii la acest proiect până la 9 septembrie 2019. De menționat că mai multe detalii se pot obține accesând site-ul Ministerului Mediului, la capitolul „Transparenţă”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite