Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Proiecte la Ghioroc

Ghiorocul a înflorit cu fiecare pas făcut de echipa condusă de primarul Popi-Morodan Corneliu. Multe proiecte realizate, mult în derulare, şi un viitor care se anunţă a fi luminos pentru comuna Ghioroc.

Proiecte la Ghioroc
Comentează 0

"Sunt proiecte de anvergură câștigate recent pe fonduri europene, unul pe reabilitare și dotare cămin cultural Miniș, suntem peste pragul de calitate și mai avem un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere pe întreaga comună, fiind asfaltate 15 străzi , cu o lungime de peste șapte kilometri, inclusiv aleea plajei, care a fost foarte solicitată din tot județul.

Drumul vinului este asfaltat total în regim de drum județean, iar acum se va joncțiunea cu plaja de la Ghioroc, pentru a ridica și nivelul turistic al comunei.

Pe plajă dorim să modernizăm așa încât să schimbăm total aspectul locației.

La Miniș am finalizat podul peste Valea Bisericii, însă investițiile continuă peste tot în comună.

Avem trei capele care sunt în faza de finalizare.

În Ghioroc, Cuvin și Miniș, lucrăm și la iluminatul spre capele, branșamente de curent și apă potabilă și mai important, ce mi-au cerut cetățenii și le-am promis că se va face începând de săptămâna viitoare dacă timpul ne va permite, este începerea asfaltării acceselor spre capele și alei din cimitir, acolo unde se poate.

Lucrăm și la alte proiecte având dezbateri publice pe această temă, cel mai cerut proiect fiind înființarea unei grădinițe cu P.P.

Suntem deja la faza de obțineri de autorizații, iar celălalt cu after school, printr-un proiect de finanțare U.E. prin AFIR TM.

Deja lucrăm și la un proiect de modernizare a Căminului Cultural din Cuvin.

Dorim să facem ceva mai special și anume să construim un cămin cultural modern la Ghioroc, proiect ce îl vom depune pe G.A.L., deoarece U.E. nu finanțează căminele culturale. Vrem să fie ceva deosebit pentru locuitorii comunei noastre.

Am început cu un program operațional care prevede construcția unei săli de sport moderne în curtea școlii generale din Ghioroc, implementarea unui sistem 100 % ecologic pentru încălzirea, ventilația, climatizarea și dotarea școlilor din comună.

Tot pe acest proiect vom face multe dotări moderne la liceu și la școala generală, cu laboratoare moderne de biologie, chimie, fizică, deci absolut tot la stat U.E. de ultimă generație. La liceu izolăm sala de spor și o modernizăm.

Vom continua cu drumurile și tot ce înseamnă modernizare infrastructurală.

Proiecte de viitor vor mai fi, inclusiv modernizarea iluminatului public, tot un lucru cerut de locuitorii comunei, deci vom ție cont de acest lucru, însă totul făcut ținând cont de finanțările pe care le obținem și de posibilități.

Ne gândim la proiect împreună cu Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural prin care încercăm să reînviem celebrul traseu al tramvaiului Săgeata Verde pe ruta Arad-Ghioroc.

Acest lucru va avea legătură cu turismul vini-viticol din podgoria Miniș, mai exact la finalul traseului se vor vizita cramele viticole și se vor face degustări de vin. Prin acest lucru dorim să reînviem tradiția viticolă din podgorie și totodată circulația celui mai vechi tramvai electric din sud-estul Europei care este cel de-al optulea din lume.

Am avut turiști inclusiv din Londra să viziteze podgoria, aici fiind prima școală viticolă din România.

Doresc să anunț cetățenii că lista proiectelor nu se oprește aici, vom continua cu altele pe viitor, toate în favoarea cetățenilor ce locuiesc în comuna noastră." a declarat primarul comunei Ghioroc, Popi-Morodan Corneliu

Galerie foto (60)