Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Seculici: Agromalim este un organism viu, care anul acesta aduce multe noutăți!

Gheorghe Seculici: Agromalim este un organism viu, care anul acesta aduce multe noutăți!
Comentează 1

Astăzi a început Agromalim, cel mai important târg de agricultură din România organizat în afara Capitalei, și unul dintre cele mai consistente din euroregiunea noastră! Până duminică, puteți vizita acest târg de mare ținută, care dincolo de prezentări de produse vine cu soluții pentru cel mai sensibil domeniu economic, agricultura. Agromalim este un brand AL Aradului, organizat la Expo Arad de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

"Am inclus obiective noi la târgul de anul acesta - promovarea valorilor locale, arădene, în context euroregional; întâlniri business to business pentru profesioniștii din agricultură; facilitarea unor instrumente de comunicare directă între producători și beneficiari. Agromalim 2022 vine și cu o altă noutate. Pentru prima oară, la inițiativa unui mare investitor privat din agricultura arădeană, încercăm să închegăm o piață digitală de produse locale, implicând zeci de mici producători arădeni. Iată, așadar, că Agromalim este mai mult decât un Târg, este un organism viu, care se dezvoltă și reacționează la nevoile mediului cu care interacționează!" - a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

După trei ani pandemici, agricultura se reașează și ea pe baze noi, inovative. Soluțiile se schimbă de la an la an, cu o viteză specifică până nu demult doar domeniului digital. Apar utilaje cu performanțe noi, cu randament revoluționar, cu consum scăzut. Apar soiuri și specii mai rezistente. Și nu în ultimul rând, iar ăsta este meritul școlii de agricultură adaptată la schimbare, apar specialiști pregătiți să se adapteze. Rolul Agromalim și al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad este să ofere o platformă de prezentare pentru aceștia și să fie un catalizator de energii bune, dar și un mediator între părțile care muncesc pentru progres.

"Anul acesta avem peste 270 de expozanți din zece state și un număr de 50 de producători locali și, evident, tradiționala expoziție de animale", a declarat Gheorghe Seculici.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a felicitat Ministerul Agriculturii, care în ultimul an a venit cu o avalanșă de soluții la problemele din domeniu, dar a felicitat și autoritățile locale arădene, județene, care sunt alături de micii producători și le facilitează accesul la marile piețe, o dovadă a faptului că la Arad se gândește în termeni globali, nu locali.

Vă invităm să vizitați Agromalim în perioada 1-4 septembrie, la Expo Arad.

 

Articole asemanatoare