Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Victimele Holocaustului nu trebuie uitate niciodată”

Parlamentul European a marcat în mod solemn Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Gheorghe Falcă: „Victimele Holocaustului nu trebuie uitate niciodată”
Comentează 0

„Victimele Holocaustului nu trebuie uitate niciodată! Într-o reuniune plenară excepțională, care s-a desfășurat astăzi, a fost marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, la 77 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Combaterea antisemitismului și sprijinirea societății civile în lupta împotriva antisemitismului se numără printre obiectivele Uniunii Europene, iar acest moment, cel al Comemorării Holocaustului este și va rămâne un pilon esențial pentru a ne asigura că istoria nu va fi niciodată uitată.

Supraviețuitoarea Holocaustului, Margot Friedländer, în vârstă de 100 de ani s-a adresat în cadrul sesiunii plenare speciale, după deschiderea ceremoniei de către președintele Parlamentului European, doamna Roberta Metsola. Momentul comemorativ, la 77 de ani de la eliberarea de la Auschwitz, a fost deschis și închis prin interludii muzicale.

În 2005 această zi, cea de 27 ianuarie, a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională de Comemorare a victimelor Holocaustului. Memoria victimelor Holocaustului trebuie cinstită, iar eforturile privind dezvoltarea de programe educaționale în această direcție trebuie susținute. Milităm pentru conservarea siturilor Holocaustului și prevenirea oricărui act de genocid viitor.

Avem datoria să nu uităm vreodată ce a însemnat Holocaustul și ura față de un popor”, a punctat europarlamentarul Gheorghe Falcă.  

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite