Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: Răspuns de urgență al UE la pandemia COVID-19. Cetățenii europeni își vor păstra locurile de muncă în timpul crizei

Consiliul UE a ajuns în această dimineață la un acord politic privind instrumentul temporar pentru protecția forței de muncă cunoscut sub denumirea de SURE. Scopul acestui instrument este de a ajuta lucrătorii să-și păstreze locurile de muncă în timpul crizei generate de pandemia Covid-19.

Gheorghe Falcă: Răspuns de urgență al UE la pandemia COVID-19. Cetățenii europeni își vor păstra locurile de muncă în timpul crizei
Comentează 1

„SURE face parte din pachetul de măsuri UE menit să sprijine gestionarea impactului pe care criza sanitară l-a avut asupra economiilor statelor membre. Instrumentul reprezintă o schemă temporară de ajutor, care vine în completarea măsurilor luate la nivel național, prin care statele membre pot lua împrumuturi de până la 100 miliarde de euro, în condiții avantajoase. SURE este una dintre cele trei plase de siguranță, în valoare de 540 miliarde de euro, pentru locuri de muncă și lucrători, întreprinderi și state membre”, susține europarlamentarul Gheorghe Falcă.

De menționat că liderii UE au aprobat acordul la 23 aprilie și au solicitat ca pachetul să fie operațional începând cu data de 1 iunie 2020.

„Împrumuturile SURE vor fi susținute din bugetul UE și garanțiile acordate de statele membre în funcție de cota lor la VNB al UE. SURE va fi operațional pentru o perioadă limitată – până la data de 31 decembrie 2022, dar la propunerea Comisiei, Consiliul poate decide cu privire la extinderea disponibilității acestui instrument, pentru noi perioade de câte 6 luni, în situația în care dezechilibrele economice cauzate de pandemie persistă”, a încheiat Falcă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite