Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Problemele Europei, în dezbaterea liderilor mondiali”

Liderii țărilor din Uniunea Europeană se întâlnesc în perioada 24-25 martie, în prezența președintelui Statelor Unite, Joe Biden.

Gheorghe Falcă: „Problemele Europei, în dezbaterea liderilor mondiali”
Comentează 0

„Pentru a treia oară în ultimele cinci săptămâni va avea loc o nouă întâlnire între liderii europeni, șefi de stat sau de guvern. În prezența președintelui Statelor Unite, Joe Biden, aceștia vor discuta despre evoluțiile din Ucraina și despre sprijinul acordat Ucrainei, în contextul războiului provocat de Rusia. Pornind de la Declarația de la Versailles din 10-11 martie, liderii UE vor lua măsuri suplimentare menite să consolideze suveranitatea europeană în domeniul securității, apărării și securității energetice. În ceea ce privește securitatea și apărarea, Consiliul European va aproba Busola strategică a UE, va solicita punerea sa în aplicare și va oferi orientări suplimentare pentru aprofundarea cooperării europene în domeniul apărării.

Un alt subiect ce va fi dezbătut vizează energia. Liderii UE vor lua în considerare mijloace de contracarare a actualei creșteri a prețurilor la energie, vor lua în considerare capacitățile de stocare a gazelor și planificarea în perspectiva următoarei ierni și vor relua discuțiile privind eliminarea treptată a dependenței UE de combustibilii fosili din Rusia.

În plus, Consiliul European va trece în revistă eforturile de coordonare ca răspuns la pandemia de COVID-19, va evalua Semestrul European și va revizui inițiativele menite să construiască o bază economică mai solidă și să reducă dependența strategică a UE în domeniile cele mai sensibile. În domeniul relațiilor externe, punctele de pe ordinea de zi vor include pregătirea viitorului summit UE-China și criza politică din Bosnia și Herțegovina. Consiliul European va fi urmat de o reuniune la nivel înalt a zonei euro în 25 martie”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE).

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite