Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a punctat că „aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va reprezenta un câștig geostrategic major pentru o Europă puternică și unită”. Declarația europarlamentarului Gheorghe Falcă vine în contextul dezbaterii rezoluției privind parcursul Republicii Moldova către UE, rezoluție pentru care Falcă a fost coautor.

Gheorghe Falcă (PNL/PPE): „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”
Comentează 1

„Finalizarea acestui proces va valida în mod definitiv, aspirațiile europene ale majorității populației moldovene care susține activ și hotărât acest demers. Vreau, însă, să subliniez un lucru: cu sau fără invazia criminală a Rusiei, locul Moldovei, este în Europa.

Într-o lume ideală, URSS sau nazismul nu ar fi existat. Dar, studiind istoria Moldovei, cultura ei, aspirațiile ei de secole și vedem că tragediile istorice care au trecut peste Moldova nu au reușit să anihileze această realitate: locul Moldovei, legitim, istoric, peren, a fost și este în Europa! Ce dovadă mai mare decât susținerea, după decenii de dictatură stalinistă, pe care populația Moldovei o arată față de UE?

Prin votul nostru avem nu doar datoria, ci avem obligația de a ajuta Moldova să revină acasă, în Europa, acolo unde a fost locul ei legitim și natural din totdeauna, a transmis Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite