Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă, intervenție la Strasbourg: „Fără transport, nu există economie”

Sesiunea plenară a Parlamentului European, desfășurată la Strasbourg, a inclus și descărcarea bugetară a instituțiilor și agențiilor europene. Eurodeputatul PNL/PPE, Gheorghe FALCĂ a fost raportor pentru trei agenții europene: Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate, Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației și întreprinderile comune în domeniul transporturilor: Întreprinderea comună europeană Clean Sky 2, Întreprinderea comună SESAR, Întreprinderea comună Shift2Rail. 

Gheorghe Falcă, intervenție la Strasbourg: „Fără transport, nu există economie”
Comentează 0

În acest context, Falcă a susținut a intervenție în plenul Parlamentului European, subliniind importanța bugetării corecte a transporturilor.

Trebuie să recunoaștem importanța sectorului transporturilor și a investițiilor în acest sector și în industriile adiacente care acum trec printr-o dublă provocare, cea a pandemiei Covid-19 și tranziția către o economie verde și digitală. Transportul este un sector economic puternic, care creează locuri de muncă directe și indirecte pentru peste 20 de milioane de oameni, reprezentând 10% din totalul angajării în UE. Cu toate acestea, aceste cifre reprezintă doar o mică parte din importanța economică a transportului. Creșterea economică și locurile de muncă din toate industriile europene depind în mare măsură de buna funcționare a sectorului transporturilor. Transportul eficient al persoanelor și al mărfurilor este esențial pentru menținerea competitivității economiei UE.

Fără transport, nu există economie. Mai mult, transportul afectează viața de zi cu zi a fiecărui cetățean ca muncitor, student, călător/turist și consumator. Fără transport, nu există o viață de înaltă calitate. În cele din urmă, transportul joacă un rol crucial în reducerea decalajului dintre zonele îndepărtate sau insulare și principalele centre economice și industriale ale Europei. Fără transport, nu există piață internă!”, a punctat Falcă.

În încheierea mesajului său, eurodeputatul PNL/PPE a solicitat bugete crescute pentru agențiile din acest sector: Instituțiile europene trebuie să acorde atenție sporită agențiilor pentru transport și a întreprinderilor comune din domeniul transporturilor, așadar cer creșterea bugetului pentru toate agențiile relevante. Agențiile europene de transport și-au dovedit eficiența și profesionalismul în această perioadă de criză și salut faptul că nu a fost transmis către OLAF niciun caz suspect de fraudă.”

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite