Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Cu regret am votat ratificarea retragerii Marii Britanii și Irlandei de Nord din U.E.”

Acordul de Retragere a Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană  și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice a fost ratificat, ieri, de către Parlamentul European.

Gheorghe Falcă: „Cu regret am votat ratificarea retragerii Marii Britanii și Irlandei de Nord din U.E.”
Comentează 0

Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL, a declarat: „Cu regret am votat ratificarea Acorului de Retragere a Marii Britanii și Iralndei de Nord din Uniunea Europeană. Este un moment greu pentru viitorul Europei și trebuie să fim conștienți că ne așteaptă o perioadă dificilă de tranziție. Această decizie, ratificată acum și de Parlamentul European, confirmă că Europa se schimbă și că ne îndreptăm spre o nouă etapă a Uniunii Europene. Votul de astăzi din Parlamentul European a fost ultima etapă pentru ca efectiv procesul denumit Brexit să înceapă. Este un moment istoric, dat fiind faptul că după 47 de ani Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea și cu siguranță următoarele 11 luni în care se vor negocia relațiile economice între U.E. și Marea Britanie vor fi extrem de dificile. Cu toate acestea avem speranța că vor fi păstrate căile de comunicare și cooperare, astfel încât ambele părți implicate în acest proces să își poată reprezenta interesele. Urmează o perioadă de reconstrucție și reorganizare a Uniunii Europene așa cum a funcționat ea până în acest moment, astfel încât până la finalul anului să avem un acord și să evităm o ruptură extremă între Marea Britanie și Uniune. Nu în ultimul rând trebuie să avem în vedere că decizia luată de Marea Britanie și Irlanda de Nord nu înseamnă doar o schimbare a reglementărilor economice ci aduce modificări și în domeniile securității, energiei și transporturilor”.

De menționat că votul din Parlamentul European a avut loc după finalizarea procesului de ratificare în Regatul Unit și după avizul favorabil dat săptămâna trecută de Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite