Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă a susținut o intervenție în plenul Parlamentului European privind strategia europeană pentru turismul sustenabil

Europarlamentarul PPE/PNL, Gheorghe Falcă a susținut o intervenție în plenul Parlamentului European privind strategia europeană pentru un turism sustenabil.

Gheorghe Falcă a susținut o intervenție în plenul Parlamentului European privind strategia europeană pentru turismul sustenabil
Comentează 0

„În contextul pandemiei COVID-19, industria turismului și a călătoriilor a înregistrat o scădere bruscă a rezervărilor, cu 92%, între ianuarie și august, comparativ cu anul precedent, cu scăderi de 85% în cazări, restaurante, operatori turistici și călători feroviari pe distanțe lungi și 90% în companiile aeriene și linii de croazieră. În acest moment, șase milioane de locuri de muncă sunt în prezent în pericol!”, a avertizat Gheorghe Falcă.

„UE trebuie să pună în aplicare un plan urgent de reconstruire a industriei turismului. Această industrie are nevoie de sprijin pentru microîntreprinderile și IMM-uri, punând accentul pe lichidități și oferind valoare adăugată și transparență la nivelul UE, sporirea capacității acestor întreprinderi de a accesa și utiliza fondurile și instrumentele financiare ale UE în scopul de a facilita modernizarea și punerea în aplicare a unor proiecte inovatoare și sustenabile.

Crearea unui certificat verde digital pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19 este răspunsul de sprijin al Uniunii Europene pentru această industrie și totodată o speranță pentru cetățenii europeni redându-le, în contextul pandemiei Covid-19, dreptul la mișcare în Uniune, un drept care stă la baza construcției europene.

Acest certificat va fi disponibil gratuit, în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent și va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Cu toții ne dorim libertatea de mișcare înapoi în Europa. Putem face acest lucru posibil prin adoptarea de urgență a propunerii Comisiei privind certificatul verde digital pentru a fi pregătiți pentru vară. Am pierdut deja prea mult timp. Mă aștept la un mesaj puternic de susținere a propunerii din partea Consiliului European”, a punctat Gheorghe Falcă.

În final, europarlamentarul român a subliniat că „UE trebuie să prevină să facă aceleași greșeli pe care le-a făcut la începutul pandemiei și trebuie să ne asigurăm că avem o abordare unită, în loc de 27 de abordări diferite. Trebuie să protejăm integritatea spațiului Schengen și a Pieței Interne”.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite