Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „31,5 miliarde de euro pentru autostrăzi, spitale și locuri de muncă în România”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) subliniază momentul deosebit de important pentru România: semnarea parteneriatului cu Uniunea Europeană pentru fondurile de coeziune.

Gheorghe Falcă: „31,5 miliarde de euro pentru autostrăzi, spitale și locuri de muncă în România”
Comentează 0

România va avea la dispoziție 31,5 miliarde de euro pentru investițiile în autostrăzi, spitale și locuri de muncă. Acordul semnat cu Uniunea Europeană, la Alba Iulia pe 5 octombrie, dă startul în mod oficial absorbției fondurilor europene de coeziune pentru următorii patru ani. Trebuie subliniat că cele 31,5 miliarde de euro din fonduri nerambursabile vor fi completate de alte 13,6 miliarde de euro de la bugetul de stat, astfel că bugetul total va ajunge la 45 de miliarde de euro.

Subliniez că această sumă este dedicată dezvoltării României în mai multe direcții: TRANSPORT - 7,2 miliarde de euro fiind alocați pentru autostrăzi, linii de cale ferată rapide, dar și pentru transport public durabil în orașe; LOCURI DE MUNCĂ - 7,3 miliarde de euro vor fi folosiți pentru crearea de locuri de muncă mai stabile și mai bine plătite și pentru scăderea ratei șomajului, mai ales în rândul tinerilor; IMM-urile vor primi 4,33 miliarde de euro, fonduri care vor finanța de asemenea cercetarea și inovarea, în special prin colaborarea dintre întreprinderi și universități; SĂNĂTATEA va fi finanțată cu 2,3 miliarde de euro pentru îmbunătățirea sistemului medical și asigurarea accesului cetățenilor la servicii de sănătate;

MEDIUL are alocate 6,75 miliarde de euro pentru sprijinirea tranziției spre o economie verde în România. Aici aș aminti că vor fi sprijinite proiecte ce vizează energia verde, reducerea emisiilor de carbon, infrastructura de mediu și conservarea biodiversității. Dintre acestea, 2,3 miliarde de euro vor fi alocate pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale și publice și pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie și a sistemelor energetice inteligente.

În timp ce alte 2,14 miliarde de euro din Fondul pentru o tranziție justă sunt destinate regiunilor care vor avea nevoie de cele mai mari investiții pentru trecerea de la energia pe cărbune. Nu în ultimul rând se vor aloca 3,3 miliarde de euro pentru COMBATEREA SĂRĂCIEI ÎN RÂNDUL COPIILOR. Fondurile vor îmbunătăți accesul la serviciile sociale și calitatea acestora și vor dezvolta servicii sociale, educaționale și medicale integrate în 2.000 de comunități rurale”, susţine europarlamentarul arădean.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite