Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Generatoarele de curent Diesel – criterii de alegere

Generatoarele de curent Diesel – criterii de alegere
Comentează 0

Situațiile neprevăzute pot apărea tot timpul, însă ce este de făcut atunci când, de exemplu, o pană de curent poate pune în primejdie viața oamenilor? Pentru astfel de situații există generatoarele de curent Diesel, cele mai performante și fiabile modele de pe piață la ora actuală.

Achiziționarea unui generator Diesel este perfect justificabilă mai ales pentru domeniile non-rezidențiale, unde orice întrerupere de curent îndelungată sau orice oscilație a curentului electric afectează serios buna desfășurare a activității. Să luăm ca exemplu o fabrică de producție. Atunci când pana de curent se întinde pe o perioadă lungă de timp, activitatea se sistează, lucru care se traduce printr-o productivitate scăzută și, în cele din urmă, printr-un profit redus. Ca atare, întregul business are de suferit.

Un alt exemplu pe care nu este necesar să îl detaliem îl reprezintă spitalele și centrele medicale. În aceste cazuri, chiar și câteva secunde fără curent electric pot face diferența dintre viață și moarte. Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, în mod cert este necesar un generator Diesel performant. De ce acesta? Pentru că, spre deosebire de un model pe gaz sau pe benzină, are un consum mult mai redus, pornește mult mai rapid și oferă o utilizare mult mai sigură. Dar nu discutăm acum despre avantajele pe care le aduce, ci despre criteriile de alegere.

Criterii de alegere a unui generator Diesel eficient și de calitate

Este esențial ca în procesul de alegere a celui mai bun generator să pornești de la scopul utilizării sale. De aici decurg celelalte criterii.

  1. Scopul utilizării

Generatoarele Diesel, deși sunt în principal proiectate pentru uz industrial, pot fi utilizate și în scop rezidențial. Pentru a nu cumpăra un generator cu o putere mult mai mare decât cea necesară, cheltuind astfel o sumă mai mare de bani în mod inutil, este important să știi de la bun început pentru ce îl vei folosi.

  1. Mediul de utilizare

În general, generatoarele sunt proiectate astfel încât să facă față oricărui mediu în care sunt utilizate, însă anumite modele dispun de o structură mai rezistentă, pentru a putea fi montate în mediul exterior. Acestea din urmă sunt prevăzute cu o carcasă mai rezistentă, care are rolul de a face față fenomenelor climatice de orice tip și totodată de a izola excelent din punct de vedere fonic, astfel încât liniștea publică să nu fie deranjată.

  1. Puterea motorului

Un factor deosebit de important în alegerea generatorului Diesel este puterea motorului. Aceasta este responsabilă de eficiența echipamentului și de tipul de activitate pe care o poate susține. Ca regula generală, cu cât dimensiunea aparatului este mai mică, cu atât puterea lui va fi mai redusă. Același lucru este valabil și în sens invers. Pentru spații mari (hale de producție, fabrici, spitale, centre universitare, restaurante, centre de date, supermarketuri etc.), este nevoie de generatoare Diesel cu o putere suficient de mare, care, în cazul întreruperii curentului, să poată genera energia electrică necesară.

ENERGEN – gamă premium de generatoare electrice Diesel

Brand cu o vastă experiență pe piața de profil, ENERGEN propune o nouă generație de generatoare Diesel, realizate impecabil, din cele mai calitative materiale.

Toate produsele regăsite în portofoliul companiei sunt executate la cele mai înalte standarde de calitate în domeniu, alături de acestea fiind livrate și servicii de consultanță ante- și post-cumpărare, dar și de montaj. De asemenea, specialiștii ENERGEN pot răspunde oricărei solicitări venite din partea utilizatorilor în ceea ce privește modul de punere în funcțiune a generatorului sau oricărei neclarități referitoare la acesta.

Dacă ai nevoie de un generator de curent electric Diesel fiabil, cu o durată de exploatare foarte mare, ENERGEN este brandul în care poți avea toată încrederea.

 


Scrie un comentariu

trimite