Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gașca PSD a lui Fifor continuă să fure din buzunarele românilor

Planurile Guvernului de a reduce numărul de contribuţii sociale la două şi de a le lăsa doar în sarcina angajatului vor aduce o pierdere semnificativă în buzunarul românilor şi vor creşte doar din pix salariul minim pe economie, majorând în acelaşi timp taxele pe care le ia statul unui angajat.

Gașca PSD a lui Fifor continuă să fure din buzunarele românilor
Comentează 0

Aveți mai jos un exemplu elocvent

 

Un român care câștigă la ora actuală un salariu minim pe economie de 1.450 de lei ia în mână, după ce plăteşte contribuţiile şi impozitul pe venit de 16%, în jur de 1.065 de lei. Dacă Guvernul va schimba însă modalitatea de plată a contribuţiilor sociale, salariatul va rămâne cu mai puţini bani în mână, respectiv cu circa 972 de lei. În prezent, şi salariatul şi angajatorul plătesc separat CAS şi CASS, dar au în sarcină şi alte contribuţii. Programul de guvernare al PSD prevede că de la 1 ianuarie 2018 vor fi eliminate patru din cele şase contribuţii plătite astăzi. Vom rămâne aşadar doar cu contribuţia la pensii (CAS) şi cea de asigurări sociale de sănătate (CASS), care vor fi datorate numai de către angajat, dar rămâne în sarcina angajatorului plata acestora către stat. Noile cote vor fi de 25% pentru CAS şi 10% pentru CASS.

 

În prezent, atât salariatul cât şi angajatorul plătesc contribuţii la nivelul acestui salariu. Împreună, aceştia virează la stat contribuţii de 39,25%, respectiv 568 lei în total. Ulterior, după plata contribuţiilor, salariatul mai plăteşte un impozit pe venit de 16% de 146 lei. În total, angajatorul şi angajatul dau la stat taxe totale de 714 lei, iar angajatul rămâne în mână cu 1.065 lei. Prin introducerea CAS şi CASS doar la angajat şi prin majorarea salariului brut la nivelul costului total al muncii, contribuţiile se plătesc la nivelul acestui nou salariu brut. Aşadar, pentru 1.779 lei salariu brut, un angajat va plăti contribuţii totale de 35%, respectiv 622 lei. După plata acestor contribuţii, angajatul mai datorează şi un impozit pe venit de 16%, adică 185 de lei. Rezultatul este că nivelul taxării va fi mai mare, adică angajatul va da la stat un total de 807 lei, rămânând în mână cu numai 972 lei, faţă de 1065 cât încasează acum.

Domnilor guvernanți PSD-ALDE cât mai continuați să mințiți acest popor și să furați cu atâta non-șalanță din banii munciți cinstit?

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite