Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Galerie FOTO de senzaţie. Celebra Dacia 1300, readusă la viață într-o versiune sport, 100% românească!

Un tânăr student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov la Facultatea Design de Produs şi Mediu, secţia Design Industrial, a hotărât că trebuie să își adune toate cunoştinţele în materie de design auto şi modelare virtuală într-un concept mult mai bine gândit şi pus la punct. Astfel au apărut primele idei ale lui Alexandru Maris pentru o readucere la viaţă a celebrei Dacia 1300, un proiect care avea să se întindă pe o perioadă de 3 ani”.

Galerie FOTO de senzaţie. Celebra Dacia 1300, readusă la viață într-o versiune sport, 100% românească!
Comentează 0

„2014 Dacia 1300 Concept are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii ’70. Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină, conform promotor.ro. Am îmbinat chiar şi jantele într-o maşină nouă, maşina care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse şi ajungând chiar până la Porsche Panamera”.

Pentru interior, designerul a renunţat la bancheta din spate, imprimând o configuraţie cu patru locuri „foarte spaţioase”, după spusele sale.

„Trebuie avut în vedere că acest model este un concept, un exerciţiu de design şi nu o maşină gata să iasă pe stradă. Din acest motiv sunt elemente care lipsesc de pe maşină. Alexandru preferă să lase publicul să speculeze cu privire la tehnologia şi soluţiile mecanice care s-ar preta conceptului său, însă mărturiseşte că „ar fi frumos ca maşină să aibă un motor V8 puternic şi tracţiune spate, dar în acelaşi timp şi un motor electric pentur cei mai eco-friendly”, a declarat tânărul pentru fanatik.ro.

Sursa foto: fanatik.ro

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite