Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gabriel Oprea, trimis în judecată în dosarul Gigină. Fostul procuror general Niţu scapă!

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a fost trimis în judecată, miercuri, pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, motociclist în convoiul care-l însoţea pe Oprea. În schimb, în cazul fostului procuror general Tiberiu Niţu, ancheta s-a clasat. Niţu era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Gabriel Oprea, trimis în judecată în dosarul Gigină. Fostul procuror general Niţu scapă!
Comentează 0

Firma care a făcut lucările în zona unde s-a produs accidentul, cât şi administratorul acesteia sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

Decizia în dosarul Gigină vine 2 ani şi jumătate de la tragedie şi după ce familia poliţistului, prin intermediul presei, a făcut presiuni ca ancheta să fie urgentată.

În februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie depusă de familia poliţistului Gigină, care s-a plâns de faptul că ancheta DNA durează de prea mult timp.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite