Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

F.Z- Farmati Zoltan

F.Z- Farmati Zoltan
Comentează 0

Eu sunt ” vagonar ” de când mă știu, adică fosta echipă ” Vagonul ”  Arad mi-a fost carte de identitate în viața mea sportivă, deși am mai jucat de-a lungul anilor și la Poli Timisoara, Strungul, Șiria, Vînători, dar  La Vagonul am crescut și m-am format sub mâna inegalabilului antrenor Alexandru Hăran. 
A existat un singur  scurt circuit în copilăria mea fotbalistică. Nu mai știu ce m-a determinat la un moment dat să ” tradez pentru o zi, doar o sigură zi ,alb -albastrul Vagonului  cu alb-roșul UTA-ei. Pe când aveam 13-14 ani,  ori faima UTA-ei ori chemările mieroase ale altor copii de vârsta mea, Petrișor, Vasilescu sau Tucudean I (fratele lui Marius), pe-atunci juniori ai UTA-ei, m-au convins să merg la un antrenament pe Aurel Vlaicu. Țin minte că ” lectia ” de atunci se ținea în fosta sală de forță de sub tribuna a doua a stadionului. Antrenor ...cine altul decât Zoltan Farmati. Testul meu a fost unul reușit pentru că la exercițiile de gimnastică pe care ne-a pus Zoli bacsi să le executăm nu am avut probleme, am sărit capra si lada de gimnastică ușor și acrobatic. Bătrânului i-a plăcut , dar a venit întrebarea care  a făcut ocolul lumii fotbalistice din Arad, întrebare la care eu nu cunoșteam tâlcul răspunsului.
- Mei fiam, tu știi ce înseamnă F.Z ?
Liniștit și mândru îi răapund dintr-o bucată:
- Fabrica de zahăr!
- Nu mei!!!, îl aud pe Zoli bacsi...înseamnă... Farmati Zoltan! Tu nu bun la fotbal.
Nu știu dacă a glumit sau nu, niciodată nu știai când glumește sau vorbește serios, dar eu am revenit a doua zi spășit sub privirile calde și gesturile blajine ale lui nea Hăran, la Vagonul.
Întîmplări asemănătoare s-au povestit și astăzi la lansarea cărții ” Zoltan Farmati, cavalerul de la brațul Bătrânei Doamne”. 
Gyuri Vaczi, Dorel Cura, Hristos Metcas, Gabi Biro, Ioan Igna, Viorel Sima, au completat vorbind, paginile cărții lansate de Radu Romanescu și Ionel Costin. 
Această carte a reprezentat cel mai frumos cadou oferit ”Bătrânei Doamne” cu ocazia împlinirii a 72 de ani de existență  și merită s-o citiți!
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite