Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furtunile fac ravagii: grindină uriașă la Arad

Furtunile de duminică după-amiază au dărâmat cinci stâlpi de curent în comuna Șuncuiuș, un copac a căzut peste liniile de tren și un stâlp de comunicații s-a prăbușit între Vadu Crișului spre Șuncuiuș. Zeci de copaci au fost doborâți în mai multe județe. La Sibiu, mai mulți turiști au fost salvați după ce au fost surprinși de o viitură. 

Furtunile fac ravagii: grindină uriașă la Arad
Comentează 0

Grindină uriașă la Arad. În mai puțin de jumătatea de oră, furtuna a pus la pământ mai mulți copaci care au căzut direct pe șosea. Mai mulți șoferi au rămas astfel blocați între copacii căzuți, fiind solicitat ajutorul pompierilor la numărul unic de urgență 112. Pe lângă arborii căzuți și pe lângă o sperietură zdravănă, mai mulți arădeni aflați pe șosele au rămas fără parbrize la mașini, dar și cu daune considerabile pe caroseria autoturismelor după ce din cer a început să cadă gheață cu diametrul de aproximativ patru centimetri.

Turiști surprinși de viitură în Sibiu. Pompierii au reușit să salveze 12 persoane, dintre care patru copii, care au fost surprinși de o viitură în mijlocul râului Avrig, a anunțat, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Zeci de copaci căzuți la Iași. Zeci de copaci au fost rupţi şi puşi la pământ în timpul unei furtuni puternice care a avut loc duminică după-amiază în municipiul Iaşi, iar zeci de străzi au fost inundate de şuvoaiele puternice de apă.

Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi, a declarat că în timpul furtunii au fost primite la serviciul de urgenţă 112 peste 30 solicitări.

Majoritatea apelanţilor reclamau faptul că vântul puternic a rupt crengi mari, care au căzut fie pe carosabil, fie peste maşinile parcate.

Din cauza ploii abundente, mai multe străzi au fost inundate, majoritatea acestora fiind între zonele Podu Roş - intersecţia Cantemir, pasajul Galata.

De asemenea, o tonetă a fost doborâtă de vânt şi răsturnată peste un autoturism într-o parcare din campusul studenţesc Tudor Vladimirescu.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite