Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furtună Halkidiki. Povestea tragică a românului care și-a pierdut familia

Românul care şi-a pierdut familia în furtuna din Halkidiki este în stare stabilă. Bărbatul este de neconsolat şi a povestit în presa elenă că nu a putut să îşi salveze soţia şi fiul deşi era la câţiva paşi de ei. Între timp, noi imagini arată că furtuna care a ucis şapte oameni a fost una teribilă şi a lăsat în urma ei dezastru.

Furtună Halkidiki. Povestea tragică a românului care și-a pierdut familia
Comentează 0

Românul care şi-a pierdut familia este internat în spital, dar starea sănătăţii lui este una bună. Cu ochii în lacrimi, el le-a povestit ziariştilor greci că se afla la câţiva paşi de soţie şi băiat când a lovit furtuna. De atunci, bărbatul plânge continuu, au povestit alţi răniţi, aflaţi în acelaşi spital.

Între timp, noi imagini arată coşmarul prin care au trecut mii de turişti în timpul furtunii. Doi britanici dintr-un restaurant au postat imagini cu haosul provocat de vânt.

Pe o altă înregistrare, de data aceasta dintr-o maşină, se vede cum turiştii şi-au riscat vieţile în timp ce conduceau pe furtună, cu o vizibilitate redusă la câţiva metri.

Regiunea arată ca după război. Acoperişuri smulse, şezlonguri aruncate în toate direcţiile și plaje devastate.

Vântul a provocat tot dezastrul, ploaia nu a însemnat nimic. Vântul a fost atât de puternic încât nimic nu a rămas în picioare. Am auzit un zgomot. Nici măcar tunurile nu fac aşa un zgomot. Iar ploaia se simţea de parcă te loveau pietrele.

După tragedia, tot mai multe voci cer implementarea unui sistem de alertă prin sms în caz de dezastre. Iar specialiştii susţin că acesta ar fi salvat vieţi, dacă ar fi existat înaintea furtunii.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite