Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Furt de lemne la Ocolul Silvic Zărandul: un angajat este cercetat pentru că a marcat ilegat 139 de arbori

Fie că lucrează la ocoalele silvice de stat, fie la cele private, unii silvicultori s-au obișnuit din păcate să-și rotunjească veniturile pe spatele ocoalelor silvice și pe cale de consecință se apucă să fure... ca-n codru. Unui angajat al Ocolului Silvic Zărandu i s-a înfundat însă. Acum este cercetat de Poliție și tras la răspundere pentru un prejudiciu de 42.000 de lei.

Furt de lemne la Ocolul Silvic Zărandul: un angajat este cercetat pentru că a marcat ilegat 139 de arbori
Comentează 2

„Polițiștii Serviciului de Ordine Publică cercetează un bărbat, care în calitate de angajat la Ocolul Silvic Zărandul, în perioada 4-18 mai 2020, ar fi utilizat fără drept dispozitivul silvic pentru marcarea a 139 de arbori, în volum de aproximativ 127 mc, aceștia nefiind înscriși în carnetul de inventar al partizii.

Totodată, polițiștii au identificat și 15 cioate nemarcate, care ar proveni de la arbori tăiați ilegal. Prejudiciul total cauzat este în valoare de aproximativ 42.000 de lei”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Mai trebuie spus că pe numele silvicultorului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, tăiere ilegală de arbori, furt de material lemnos și folosirea dispozitivelor speciale de marcat fără drept.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite