Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Frăţie robotică. Elevii arădeni de la "Delta Force" şi "Robot Team Alpha" se pregătesc împreună pentru concursul naţional de robotică de la Bucureşti

Echipa de construcţie şi programare robotică a Liceului Naţional de Informatică Arad “Delta Force” se pregăteşte pentru concursul naţional de robotică de la Bucureşti, “BRD First Tech Challenge" care va avea loc în perioada 22 –24 martie, organizat de asociaţia “Naţie prin Educaţie”. Cu această ocazie, echipa “Delta Force” a iniţiat o colaborare cu echipa “Robot Team Alpha” formată din elevi ai Liceului Special “Sfânta Maria” Arad.

Frăţie robotică. Elevii arădeni de la
Comentează 0

Echipa “Delta Force” s-a remarcat prin performanţele obţinute în concursurile de robotică la care a participat până în momentul de faţă. Proiectul “Delta Force” a luat naştere în anul 2018 din pasiunea tinerilor liceeni pentru robotică. Aceştia au concurat în meciuri demonstrative la Timişoara şi Cluj, dar cea mai mare realizare a echipei de până acum a fost calificarea din cadrul concursului regional de la Timişoara “BRD First Challenge”, unde pentru robotul creat au obţinut premiul “Collins Aerospace Inovate Award” acordat pentru designul şi eficienţa robotului. 

Tinerii se vor lupta la Bucureşti pentru calificarea la concursul mondial de robotică care va avea loc în Statele Unite ale Americii, în oraşul Detroit. Membrii echipei sunt organizaţi în departamente, fiecare cunoscându-și bine rolul: departamentul Programare este alcătuit din Octavian Botoşan Dragoş; departamentul Tehnic este compus din: Muntean Raul, Voinea Fabian, Selejan Laurenţiu, Vlăşan Robert; departamentul Marketing este format din Ioniţă Alexandru şi Ilie Laura; voluntar tehnic este Peter Ştefan. Echipa este coordonată de mentorii: prof. Feher Florin, Botoşan Corina şi Puf Laurenţiu. Şi cum deviza celor de la Naţie prin Educaţie: “Ne comportăm întotdeauna cu bunăvoință și empatie unii faţă de alții.” este întocmai respectată de cei de la Delta Force, aceştia s-au hotărât să sprijine echipa de robotică nou formată a celor de la Liceul Special “Sfânta Maria” Arad.

Echipa Liceului Special “Sfânta Maria”,  “Robot Team Alpha” alias “Robot Name”,  s-a înfiinţat anul acesta în data de 15 ianuarie, iar motivaţia lor a pornit de la un citat al lui Helen Keller: “Sunt doar un om, dar sunt cineva, nu pot face totul, dar pot face ceva; nu voi refuza să fac acel lucru pe care pot să îl fac“.  Echipa Robot Team Alpha este formată din elevii: Ardelean Alexandra, Băcanu Gabriel, Pintilie Ştefan, Rusu Ionela, Jula Denis şi Timiş Dacian şi este coordonată de mentorii prof. Sauliuc Toma şi Vancu Victor, care la rândul lor s-au calificat la concursul naţional de la Bucureşti BRD First Tech Challenge.

Pe lângă sprijinul în ceea ce priveşte construcţia şi programarea robotică oferit celor de la Robot Team Alpha, cei de la Delta Force au atras şi sponsori pentru echipa nou înfiinţată. Astfel, i-au ajutat să obţină echipamentul necesar participării în concursuri și anume telefoane, materiale tehnice şi materiale de promovare.

Cele două echipe au parte de susţinerea conducerii celor două licee. Cu toate acestea, pe lângă sprijinul oferit de conducerea liceelor şi încurajările noastre, au nevoie şi de sprijin financiar, materialele folosite în construirea roboţilor fiind destul de costisitoare.

C.F.

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite