Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Francofonia sărbătorită la UAV

Francofonia sărbătorită la UAV
Comentează 0

      Francofonia a fost sărbătorită vineri, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Evenimentul organizat de Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din cadrul UAV

s-a bucurat de  prezența rectorului UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile, a reprezentantului Prefecturii Arad, consilier Flavius Morar,  a inspectorului de specialitate Laura Nădăban de la Inspectoratul Școlar Județean Arad, a prof. Raul Pașcalău de la Universitatea  de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara. 

„Felicit Facultatea de Științe Umaniste pentru acest eveniment. Universitatea noastră este membră a Asociației Universităților Francofone, unul din cele mai mari organisme cu peste 900 de universități sau centre de cercetare științifică din peste 100 de state. Ne dorim ca, prin acest tip de evenimente, să promovăm imaginea europeană a României. Ne bucurăm că de data aceasta, grație parteneriatului cu Consulatul General al României la Gyula, vom reuși să aducem spiritul european al României și în rândul comunității românești din zona de graniță”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„Prin acest eveniment dedicat francofoniei vrem nu doar să reiterăm apartenența noastră la spațiul francofon ci, în același timp, să marcăm unul din cele mai importante evenimente ale politicii externe, deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Ne bucurăm că am reușit să cooptăm în acest proiect  Consulatul General al României la Gyula, precum și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara” a punctat decanul Facultății de Științe Umaniste, conf.univ.dr. Alina Ionescu.

 

După prezentarea lucrărilor în cadrul conferinței de la Arad, manifestările de promovare a culturii franceze au continuat în Ungaria cu un program cultural-ştiinţific la Liceul ”Nicolae Bălcescu” din Gyula și o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din localitatea maghiară.

         

Galerie foto (42)


Scrie un comentariu

trimite