Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu - dat în urmărire internaţională

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu, condamnat la închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, a fost dat în urmărire internaţională. Se pare că acesta nu se află în ţară, iar astăzi i-a fost respins recursul, şi ar fi trebuit să se predea pentru a merge la puşcărie.

Fostul fotbalist Dănuţ Lupu - dat în urmărire internaţională
Comentează 0

Acesta are de executat 7 luni și 10 zile de închisoare după ce a fost prins conducând fără permis. 

Dănuţ Lupu a rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan. Ulterior, a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de un agent de la Brigada Rutieră, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis, scrie adevărul.ro

În urmă cu 33 de ani, Lupu a fost închis în Grecia, unde a stat două luni şi jumătate în puşcărie, fiind acuzat că făcea parte dintr-o bandă de hoţi. În 2005, Lupu a fost prins la aeroportul din București cu aproape 80.000 de euro nedeclarați, ascunși în bagaje. El venea de la Roma și a declarat lucrătorilor vamali că nu are bunuri cu regim special sau valută peste plafonul maxim admis. În timpul controlului, au fost găsiți 79.000 de euro nedeclarați, ascunși în cutii de pantofi din bagajul care fusese transportat în cala avionului. El mai avea în buzunarul hainei 10.000 de euro, sumă pe care a păstrat-o, după ce valuta nedeclarată i-a fost confiscată. Fotbalistul a fost lăsat să plece, dupa ce a primit o amendă, scrie prosport.ro. De menţionat că Lupu a avut probleme cu legea şi înainte de Revoluţie, când juca la Dinamo, echipa Miliţiei. În 1988, înaintea meciului Dundee United – Dinamo, el a fost prins furând dintr-un magazin o periuță de dinți și o ciocolată. Episodul a fost povestit de Mircea Lucescu, la Fanatik, mai informează prosport.ro.

Lupu a fost considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi jucători români, însă a reuşit să adune doar 14 selecţii în Naţională, 1989 şi 1998.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite