Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Folclor şi mâncare tradiţională la Zilele Cartierului Pârneava (FOTO)

Folclor şi mâncare tradiţională la Zilele Cartierului Pârneava (FOTO)
Comentează 0

Sâmbătă s-au desfăşurat la Casa Naţională (fosta Casă Puskin) mai multe evenimente dedicate celei de-a şasea ediţii a Zilelor Cartierlului Pârneava. Acestea au fost organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad şi Asociaţia Pârnevenilor.

Evenimentele au debutat la ora 10 şi au cuprins rememorări ale unor momente importante în istoria cartierului, continuate cu o expoziție de murături, conserve și cârnați, dar şi o degustare de produse tradiționale româneşti.

Printre produsele care au putut fi degustate sau care au fost doar expuse s-au numărat: cârnaţi, salam, murături de diferite sortimente, clisă, jumări, şuncă, etc.

Vremea bună a permis ca o parte a manifestărilor să aibă loc în aer liber, acolo unde sute de arădeni, locuitori ai cartierului Pârneava şi nu numai, au dorit să fie prezenţi.

Programul artistic a fost susținut ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan și de ansamblul de cântece și dansuri „Crăișorii Moților” din localitatea Tisa Nouă. Aceştia au încântat publicul prezent la evenimente.

De asemenea, evenimentele s-au bucurat de prezenţa arhiepiscopului Aradului, ÎPS Timotei Seviciu.

Galerie foto (24)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite