Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Foamea de bani a PSD obligă milioane de români să se înghesuie luna aceasta la ghișeele ANAF

Aproximativ 1,5 milioane de români sunt așteptați la ghișeele ANAF în perioada următoare, instituția riscând să intre în blocaj, potrivit fostului președinte ANAF Gelu Diaconu. Aglomerația de la ghișee este generată, potrivit lui Diaconu, de patru decizii ale Guvernului Tudose, care obligă contribuabilii să depună declarații și să plătească restanțe din ultimii ani, într-o singură lună.

Foamea de bani a PSD obligă milioane de români să se înghesuie luna aceasta la ghișeele ANAF
Comentează 0

Gelu Diaconu enumeră măsurile care vor bloca activitate ANAF: 

(1) Transferului contribuțiilor de la angajator la angajat;

(2) Extinderea categoriei si (3) a limitei de venituri pentru care se datoreaza contributiile sociale;

(4) Emiterea (la limita termenului de prescriere) a deciziilor privind contribuia de sănătate aferentă anului 2012.

,,La sfarsitul anului 2017 au fost emise aproximativ  300.000 de decizii de impunere pentru contributia de sanatate datorată de persoane fizice pe anul 2012 și care s-ar fi prescris începând cu 01 ianuarie a.c.

Si, de parca nu le ajungea haosul provocat de numarul impresionant al celor deja plimbati pe la ghiseele ANAF, odata cu aparitia OUG 79/2017, toate persoanele fizice care au obtinut venituri in 2017, altele decat cele de natura salariala (pentru care sarcina declararii, retinerii si platii este la angajator) si care depasesc nivelul a 12 salarii minime pe economie, au obligatia declararii si platii contributiilor sociale pentru pensii si sanatate.

Colac peste pupaza, cei care aveau venituri fara a fi salariati si trebuiau sa depuna declaratia in luna mai sunt obligati acum sa o depuna pana la 31 ian!!! Foamea de bani, disperarea si mediocritatea psd-ista inghesuie milioane de romani cu forta la ghiseele ANAF”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Fostul președinte ANAF îi solicită premierului să determine prorogarea termenelor astfel încât activitatea Fiscului să nu fie blocată.

„Domnule prim ministru Tudose, dupa ce ati rezolvat problema cursului bancar al leului si a dobanzii de referinta, nu ati vrea sa il deranjati un pic si pe indolentul Misa sugerandu-i sa va promoveze un act normativ de prorogare a termenului depunerii declaratiilor fiscale? Sau vreti sa asistati neputincios la blocarea totala a activitatii ANAF?”, mai scrie Diaconu.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite