Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Flavius Chereji, primarul oraşului Chișineu-Criș: „Toate proiectele noastre sunt pe primul loc"

Flavius Chereji, primarul oraşului Chișineu-Criș: „Toate proiectele noastre sunt pe primul loc
Comentează 0

- Domnule primar Flavius Chereji, Chișineu-Criș, este cel mai important oraș după municipiul Arad, aici mă refer atât la capacitatea economică, la potențialul de dezvoltare cât și la bugetul pe care îl are acest mare oraș, în fapt Chișineu-Criș este motorul acestei zone geografice, ținând cont de aceste lucruri. Cum vede edilul acestei comunități anul 2021?

- Venim după un 2020 care din punct de vedere al pandemiei evident că ne-a afectat pe fiecare dintre noi. În 2020 am venit la Primărie cu dorința de a face cât mai multe lucruri pentru oameni. Mulți ani, din păcate prea mulți ani, au fost doar promisiuni care nu au ajuns să fie puse în operă, de aceea am venit la Primărie pentru a face treabă. Am o echipă bună, am proiecte, cele mai multe așteptate de foarte mult timp de către oamenii din Criș și Nădab.

- Cam cum va arăta 2021 din punct de vedere al investițiilor?

- Am încercat la finele anului trecut să prioritizăm câteva dintre cele mai importante proiecte ale administrației pe care o conduc și am ajuns la concluzia că toate sunt pe primul loc. Oamenii le așteaptă de atât de mult timp încât nu pot să spun care e mai important decât celălalt și de ce. De aceea proiectele pe 2021 sunt multe iar noi vom munci pentru ca toate să fie implementate.

- Încercăm să creionăm cele mai importante?

- Desigur! Prin CNI avem două proiecte foarte mult așteptate de către oameni, este vorba de ȘTRAND și de un BAZIN de ÎNOT. Știm cu toții că tinerii din Criș și Nădab, dar nu doar tinerii, își doresc de prea mulți ani un ștrand modern amenajat aici. Ei bine acest lucru va deveni în sfărșit realitate. Mai mult decât atât, am câștigat un proiect prin care va fi construit și un bazin de înot. Apoi, la fel de important cred pentru toți este AMENAJAREA FALEZEI CRIȘULUI ALB. Sunt sigur că nimănui nu-i place cum arată astăzi faleza Crișului. Având această comoară naturală, un curs de apă care șerpuiește prin oraș, consider că trebuie pusă în valoare atât din punct de vedere arhitectural cât și al siguranței îndiguirii cursului de apă. Și atunci întreaga faleză va fi refăcută prin proiect european, incluzând digurile până la granița cu Ungaria, evident aici intră Socodor și Pilu. După acest moment, vom putea gândi și ne propunem acest lucru, amenajarea unor spații de agrement în preajma zonei centrale de lângă pod, pe cursul de apă, a unor terase care pe timp de vară să fie o atracție.

- Sunt proiecte foarte importante, mai ales că acest oraș are viață, sunt foarte mulți tineri care așteaptă aceste lucruri.

- Da! Și cred că aceste investiții vor schimba mult fața orașului. De asemenea, investim din bugetul local, în construirea unei PISTE de BICICLETE către Socodor. Mă număr printre cei care susțin mișcarea, sportul în general, această pistă fiind o oportunitate pentru cei care vor să facă mișcare, DAR în primul rând cred că este o necesitate pentru forța de muncă care vine zi de zi cu bicicleta spre și dinspre Criș. Este dacă vreți și un plus de siguranță, pista de bicicletă fiind la distanță de drumul intens circulat. În acest an vreau să REABILITĂM ȘCOLI, un proiect pe fonduri europene, proiect foarte important pentru mine. Investiția în școală, modernizarea condițiilor de învățământ este o prioritate, e garanția unui viitor frumos al orașului nostru. Un alt proiect pentru Chișineu Criș și Nădab este CANALIZAREA PLUVIALĂ. Și la fel de importantă este și investiția prin care facem o ADUCȚIUNE A CANALIZĂRII MENAJERE din NĂDAB către stația CHIȘINEU-CRIȘ. De aceea vă spuneam la începutul discuției noastre că nu le pot prioritiza pentru că toate aceste proiecte sunt la fel de importante. Să nu uităm de excelenta colaborare cu Consiliul Județean Arad, personal cu președintele Consiliului Județean, domnul Iustin Cionca, președinte care vede forța și potențialul acestei comunități. De asemenea, vreau să subliniez momentul în care prin construirea DRUMULUI EXPRES ARAD - ORADEA, va fi scoasă complet din oraș circulația de mare tonaj, este dacă vreți un moment de cotitură pentru Chișineu-Criș. Atunci putem regândi cum trebuie să arate centrul orașului, iar acel moment vă asigur că nu este departe.

- Va fi un moment foarte important și care va aduce plusuri multor administrații. La toate cele enumerate până acum se mai adaugă cele uzuale din fiecare an. Adică întreținerile!

- Evident, pe lângă cele subliniate vorbim și de întreținere drumuri, iluminat stradal, spații verzi, aici în privința spațiilor verzi vom avea noutăți pe care le vom comunica la timpul potrivit. Vreau și sper ca acest minunat oraș, Chișineu-Criș, împreună cu comunitatea de la Nădab, să recapete strălucirea de altădată, să putem oferi confortul, siguranța și viața unui oraș dezvoltat, cu perspective și locuri de muncă sigure pentru generațiile care vor veni.

- Sunt proiecte care dau amploare unui oraș important și dau valoare unei administrații serioase. Vă mulțumesc pentru discuție!

A consemnat Sorin Ghilea    

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite