Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fiul lui Andrei Pleșu, pus sub control judiciar. "Vreau să-mi văd copilul, e o nedreptate"

Mihai Pleșu a fost eliberat noaptea trecută după ce judecătorii au decis ca fiul lui Andrei Pleșu să se afle sub măsura controlui judiciar pentru 60 de zile, pentru trafic de droguri de mare risc.

Fiul lui Andrei Pleșu, pus sub control judiciar.
Comentează 0

"Sunt super fericit ca ajung sa mi vad familia. Sunt praf realmente după experiența asta si vreau sa-mi vad copilul. E o nedreptate", a spus Mihai Pleșu după ce a părăsit sediul instanței.

Mihai Pleşu fusese reţinut de procurori pentru 24 de ore în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după aproximativ 17 ore în care a participat la acţiunea desfăşurată de anchetatori. El a fost adus la Iaşi la orele serii şi, ulterior, i s-au prelevat probe de sânge pentru a se afla dacă a consumat sau nu stupefiante.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, fiul fostului ministru de Externe și al Culturii, Andrei Pleșu ar fi avut o plantație de droguri în București și ar fi vândut stupefiantele chiar la el în casă. În anchetă au lucrat doi investigatori sub acoperire.

Mihai Pleșu ascundea drogurile în casă sau în mașină. Potrivit unor surse, clienții îl sunau și îi spuneau scurt că vin la el pentru câteva minute, de exemplu 15 sau 20. Asta ar fi însemnat că voiau să cumpere tot atâtea grame de cannabis.

Fiul scriitorului Andrei Pleşu a negat acuzațiile de trafic de droguri, dar a recunoscut că este consumator. Pe de o parte el le-a spus anchetatorilor că stupefiantele îl ajută "să cugete și să filozofeze", dar avocata lui spune că acesta le-ar folosi și pentru probleme medicale.

"Nu s-a putut spune cu precizie, cu certitudine în aceste acte dacă clientul meu domnul Pleșu Mihai este furnizor, dacă este cumpărător sau dacă este consumator. Se susține că ar fi făcut profit, dar nu se știe dacă sub formă de bani sau sub formă de produs reținut pentru consumul propriu", a spus avocata lui Pleșu, Sandra Grădinaru.

Mihai Pleşu este acuzat că lua droguri de la un cetățean britanic și aproviziona un dealer din Iași. Acesta din urmă vindea stupefiantele ajutat de iubita lui, în cluburi din oraș. Gramul de cannabis ar fi ajuns la 60-70 de lei.

Abuzuri în cadrul anchetei

De asemenea, Grădinaru a precizat că Mihai Pleşu este bolnav, fiind cardiac, iar acest lucru nu a fost luat în considerare de către anchetatori.

Surse din anchetă au precizat că fiul scriitorului Andrei Pleşu, fost ministru al Culturii, se afla în vizorul oamenilor legii de aproximativ şapte luni. În acest timp, anchetatorii au interceptat convorbirile telefonice ale lui Mihai Pleşu, în ordonanţa de reţinere menţionându-se că acesta ar fi purtat discuţii codificate cu alţi traficanţi.

„Ce este important e faptul că de ieri dimineaţă de la 6,30, în momentul în care au început percheziţiile, şi până aseară la ora 22,30 nu i s-a prezentat această acuzaţie. Deşi a invocat probleme medicale la 6,30 dimineaţa, probleme medicale care existau de cinci ani şi mă refer la două infarcturi miocardice şi hipertensiune arterială, stenoză şi stent pe arteră, el nu a fost lăsat să se întindă, nu a avut posibilitatea nici să se întindă şi nici să mănânce absolut nimic. La ora 8,00, i s-a luat sânge în condiţiile în care nici nu a fost consultat de un specialist cardiolog", a afirmat apărătoarea lui Mihai Pleşu.

Sursa

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite