Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firmă arsă la buzunare: AMENDĂ de 25.000 de lei din cauza unei clădiri ocupate de persoanele fără adăpost

Proprietarul (persoană juridică) unui imobil insalubru situat pe strada Nelu Aristide Dragomir a fost sancționat cu amendă în valoare de 25.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului. Sancţiunea a fost aplicată de Poliţia Locală.

Firmă arsă la buzunare: AMENDĂ de 25.000 de lei din cauza unei clădiri ocupate de persoanele fără adăpost
Comentează 0

„Clădirea în cauză, deși este situată într-o zonă centrală a orașului, a fost abandonată și este utilizată în mod sistematic drept adăpost temporar de persoane fără ocupație, majoritatea cu profil contravențional, ce au domiciliul în afara orașului. Pe acest fond, cumulat cu lipsa de preocupare pentru starea generală a imobilului, s-a produs o deteriorare a proprietății ce determină atât un aspect general dezolant, cât și posibila punere în pericol a integrității persoanelor care se aventurează în proximitate.

În ultimul an, situația respectivă a intrat în mod repetat în atenția polițiștilor locali cu atribuții de ordine publică și protecția mediului. De această dată, Direcția Generală Poliția Locală, prin serviciul Disciplina în Construcții, a sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a evalua gradul de pericol pe care clădirea îl prezintă pentru trecători și persoane din vecinătate”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Mai trebuie spus că potrivit edililior, Primăria are în vedere salubrizarea și securizarea zonei până la eliminarea tuturor problemelor semnalate de cetățeni.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite