Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Finala și Gala laureaților Concursului Internațional de Canto ALEXANDRU FĂRCAȘ

Finala și Gala laureaților Concursului Internațional de Canto ALEXANDRU FĂRCAȘ
Comentează 0

Duminică seara, în sala mare a Teatrului Clasic IOAN SLAVICI Arad a avut loc Gala laureaților Concursului Internațional de Canto ALEXANDRU FĂRCAȘ. Juriul celei de a doua ediții a acestui concurs a fost format din Hasmik Papian (Austria), Erdenetuya Balgansuren (Mongolia), Stanislav Ushev (Bulgaria), prof. univ. dr. Mircea Radu Sîmpetrean (România) și prof. univ. dr. Constantin Rîpă (România).

În urma susținerii celor două etape ale concursului și a finalei, juriul a decis că, în acest an, Premiul I nu se acordă, celelalte premii și câștigătorii lor fiind:

  • Premii speciale, constând într-un concert în cadrul stagiunii 2015 – 2016 a Filarmonicii de Stat Arad: Marioara Pop Rousellet și Remus Alăzăroae;
  • Premiul special II – Diana Andreea Blidariu;
  • Premiul special I – Paula Iancic;
  • Premiul II – ex aequo – Mariara Pop Rousellet și Remus Alăzăroae;
  • Premiul II – Gelu Dobrea

Întrucât juriul a considerat că în acest an Premiul I nu se acordă, contravaloarea în bani a acestui premiu se returnează la bugetul local, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nepermițând cheltuirea lor în alte scopuri și nici împărțirea sumei respective sub forma altor premii.

"Prin această competiție de canto, am reușit, și în acest an, să punem Aradul pe harta liricii internaționale. Prezența la Arad a unui juriu de prestigiu, format din personalități ale genului de operă, dar și experiența concurenților din acest, cu certitudine au pus filarmonica arădeană într-o lumină benefică inclusiv pentru orașul Arad, în contextul efortului comun pentru înscrierea în competiția pentru Capitală Europeană a Culturii în anul 2021." – dr. Alin Văcean, manager al Filarmonicii de Stat Arad.

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Arad

 

Galerie foto (83)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite