Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filmul „O dimineață minunată“, o poveste despre speranță, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „O dimineață minunată“, o poveste despre speranță, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Comentează 0

Filmul va putea fi văzut vineri, 31 martie 2023, de la ora 19:00.

Accesul publicului va fi gratuit.

Regizat de Mia Hansen- Løve, filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a şi câştigat Premiul Europa Cinemas Label pentru Cel mai bun film european.

Cu empatie şi umanitate, filmul descrie toate piesele şi momentele mici care alcătuiesc o viaţă. Sandra este o tânără mamă care îşi creşte singură fiica, încercând să jongleze responsabilităţile socio-familiale cu nevoile personale. Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală neuro-degenerativă. Dar iată că Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care nu s-a mai văzut de mult şi deşi el are o relaţie stabilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste.

Mia Hansen- Løve este o regizoare franceză care a primit numeroase distincţii pentru munca sa.

Primul său lungmetraj, „All Is Forgiven”, a câştigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun film de debut, iar „Father of My Children” a câştigat Premiul Special al Juriului în secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009.

În 2016, a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor pentru filmul său „Things to Come” la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în acel an devenind şi membră a Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. „Bergman Island” a fost nominalizat la Palme d'Or, iar „O dimineaţă minunată” a fost lăudat de critici şi de public, deopotrivă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite