Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filmul „Asta spune ea“, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Asta spune ea“/„She Said“ (r. Maria Schrader), care se bazează pe investigația din New York Times de Jodi Kantor, Megan Twohey și Rebecca Corbett și pe bestsellerul New York Times, cu același nume, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 23 iunie 2023, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit.

Filmul „Asta spune ea“, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Comentează 0

Filmul „Asta spune ea“ evidențiază rolul reporterilor Megan Twohey și Jodi Kantor de la New York Times, care au publicat împreună una dintre cele mai importante povești ale unei generații - zeci de ani de abuz sexual instigat de mogulul cinematografic Harvey Weinstein.

Peste 85 de persoane au adus acuzații împotriva lui Weinstein, inclusiv celebrele actriţe Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie și Ashley Judd.

O mărturie a importanței incalculabile a jurnalismului de investigație, filmul „Asta spune ea“ detaliază călătoria reporterilor și a editorilor angajați în căutarea neîncetată a adevărului și evidențiază curajul supraviețuitoarelor și al martorilor care au ales să iasă în față pentru a împiedica un prădător în serie acuzat, Harvey Weinstein, să mai facă rău.

Acesta a produs filme extraordinare, dar comportamentul său scăpat de sub control, mai ales asupra femeilor tinere, era bine cunoscut și mușamalizat cu sume uriașe de bani.

Angajamentul și tăria de caracter a victimelor, dar și tenacitatea jurnalistelor au declanșat o conversație globală, au contribuit la propulsarea mișcării #MeToo și au alimentat o reglare de conturi a sistemului care i-a permis lui Weinstein să se facă vinovat. 

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis:

Asta spune ea (SUA 2022)

Rating (AP-12 – Acordul părinților pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani)

 

Distribuție: Patricia Clarkson, în rolul redactorului-șef adjunct al New York Times, Rebecca Corbett, Andre Braugher, în rolul editorului executiv de atunci al New York Times, Dean Baquet, Jennifer Ehle, în rolul fostei angajate Miramax, Laura Madden, Samantha Morton, în rolul fostei angajate Miramax, Zelda Perkins și Ashley Judd.

În esența sa, „Asta spune ea“ este o poveste adevărată și inspirată despre oameni, mulți dintre ei femei, multe dintre ele mame, care au adunat curajul de a vorbi și de a căuta dreptate, nu doar pentru ele însele, ci și pentru cei din viitor, atât în Statele Unite, cât și în întreaga lume.

Filmul este un memento convingător și emoționant despre puterea oamenilor individuali, înarmați cu determinare și curaj, de a schimba, împreună, lumea.

Sursa foto: cinemagia.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite