Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filarmonica arădeană va prezenta la Timișoara un concert ce stă sub semnul audițiilor în premieră

Filarmonica arădeană va prezenta la Timișoara un concert ce stă sub semnul audițiilor în premieră
Comentează 0

Filarmonica de Stat Arad va onora invitația primită din partea Filarmonicii „Banatul” Timișoara și va susține, vineri, 13 noiembrie, în sala Capitol, un concert simfonic, în cadrul Festivalului Intrada. Programul propus de maestrul Romeo Rîmbu va prezenta, în deschiderea concertului, o primă audiție absolută, intitulată „Genesis Extended” și compusă de Eugen Wendel.

Cea de a doua lucrare poartă semnătura compozitorului israelian Doron Kaufman și reprezintă tot o audiție absolută: „And After the Fire”. Programul mai cuprinde un concert instrumental intitulat „Luminişul urlătorului”, compus în 1998 de Dan Dediu. Este al doilea concert pentru violă şi orchestră, o lucrare de mare efect ce poartă în mod evident amprenta inconfundabilă a acestui compozitor. Solistă va fi violista Iuliana Ambăruș.

Având în prim plan pianul, următoarea lucrare cuprinsă în programul concertistic al serii de vineri este o compoziție semnată Alin Văcean, în cadrul acestui Concertino pentru pian și orchestră de coarde solist fiind pianistul Sorin Dogariu. „Cântec lung” va aduce în fața publicului creația lui Cornel Țăranu, lucrarea pentru  clarinet, pian şi orchestră de coarde fiind compusă în 1974 și relevând noi modalități de transmitere a emoției și vibrației artistice, prima audiție a acestei lucrări impresionante având loc la Berna, în anul 1975.

Filarmonica de Stat Arad va încheia concertul cu o nouă primă audiție absolută la Timișoara - Concertul pentru percuţie şi orchestră, compus de Adrian Iorgulescu, solist fiind percuţionistul Doru Roman.

Biroul de Presă al Filarmonicii de Stat Arad

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite