Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filarmonica Arad gazduieste in perioada 14-19.08.2023 Arad International Masterclasses

Filarmonica Arad gazduieste in perioada 14-19.08.2023 Arad International Masterclasses
Comentează 0

Arad, România – 13 august, ora 19:00 – Arad International Masterclasses, o nouă platformă dedicată cultivării talentului muzical și promovării excelenței artistice din întreaga lume, este încântată să-și anunțe concertul de inaugurare, cu un recital de pian fascinant susținut de apreciatul virtuoz, Eduard Kunz.

Evenimentul va avea loc pe 13 august la ora 19.00, la prestigiosul Palatul Cultural din Arad, și se anunță a fi o seară de neuitat de muzică clasică. Această seară remarcabilă marchează începutul unei sărbători de o săptămână a muzicii și învățării, în timp ce Arad International Masterclasses se pregătește să găzduiască London Master Classes și distinșii săi profesori Norma Fisher și Nelly Miricioiu. Ceea ce îl face și mai special este că intrarea la concert este complet gratuită.

Eduard Kunz, un virtuoz de renume internațional, a captivat publicul din întreaga lume cu talentul său excepțional și interpretările profunde ale capodoperelor clasice. Provenit dintr-o familie cu renume in muzica, Kunz și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea unora dintre cei mai buni pianiști, iar spectacolele sale continuă să primească apreciere și admirație pe scară largă atât din partea criticilor, cât și a pasionaților de muzică.

Concertul de deschidere promite a fi o experiență de neuitat, Eduard Kunz își va prezenta arta printr-un program divers, care cuprinde capodopere ale lui Lyadov, Rachmaninov, Bach, Brahms și Babajanian. Publicul poate aștepta cu nerăbdare să fie fermecat de interpretările expresive ale compozițiilor iconice care au rezistat timpului.

„Suntem încântați să-l urăm bun venit pe Eduard Kunz pe scena Arad International Masterclasses”, a declarat Elena Piccione, directorul Arad International Masterclasses. „Acest concert de deschidere dă tonul experiențelor muzicale de talie mondială pe care ne propunem să le aducem în Arad din întreaga lume. Este o onoare să găzduiesc un pianist atât de talentat, care întruchipează esența misiunii noastre de a cultiva și de a promova următoarea generație de muzicieni”.

În urma concertului de deschidere, Arad International Masterclasses va găzdui London Master Classes, un program apreciat internațional, în perioada 14-19 august. Stimata pianistă și pedagogă britanică, Norma Fisher, alături de renumita soprană britanică de origine română, Nelly Miricioiu, se vor număra printre profesorii distinși care vor împărtăși înțelepciunea și expertiza lor studenților participanți.

Evenimentul de o săptămână, organizat de compania britanică Centrum - Education through Music, în colaborare cu Primaria Municipiului Arad, Filarmonica Arad, London Master Classes, Art In Conversation, Casa Pianului Jacques Faix, și Colegiul de Art Sabin Dragoi, promite o îmbogățire. experiență pentru toți participanții.

Culminând cu marea finală, concertul final din noaptea de 19 august va pune în valoare talentul excepțional al celor mai buni studenți de la masterclass-uri. Acest concert este o sărbătoare a muncii grele, a dăruirii și a creșterii muzicale realizate în timpul săptămânii de învățare intensivă.

Arad International Masterclasses este dedicat oferirii muzicienilor și entuziaștilor aspiranți o oportunitate unică de a învăța de la interpreți și educatori de talie mondială. Evenimentul își propune să îmbogățească peisajul cultural al regiunii prin promovarea muzicii clasice și cultivarea tinerilor talente din întreaga lume.

Concertul cu intrare gratuită este un gest de recunoștință față de sprijinul și încurajarea comunității de a face educația muzicală accesibilă tuturor. Cu toate acestea, locurile sunt limitate și încurajăm participanții să sosească devreme pentru a-și asigura locurile pentru această seară de neuitat de muzică clasică.

 

Concert de deschidere

Data: 13 august 2023

Ora: 19:00

Locul de desfasurare: Palatul Cultural din Arad

Adresa: Palatul Cultural, P-ța G. Enescu Nr. 1, Arad, România

 

Arad International Masterclass

Data: 14-19 august 2023

Ora: de la 10:00 la 17:00

Locul de desfasurare: Palatul Cultural din Arad

Adresa: Palatul Cultural, P-ța G. Enescu Nr. 1, Arad, România

 

Concert final

Data: 19 august 2023

Ora: 19:00

Locul de desfasurare: Palatul Cultural din Arad

Adresa: Palatul Cultural, P-ța G. Enescu Nr. 1, Arad, România

 

Despre Eduard Kunz

Eduard Kunz este un pianist apreciat, cu o carieră stelară, care cuprinde spectacole în locații prestigioase și colaborări cu orchestre de top. Muzicalitatea înnăscută și priceperea sa tehnică i-au adus laude și recunoaștere din partea publicului și a criticilor deopotrivă.

 

Despre Arad International Masterclasses

Arad International Masterclasses este o platformă nouă, dinamică, dedicată cultivării tinerelor talente muzicale din întreaga lume și promovării muzicii clasice în regiune. Prin cursuri de master și concerte, evenimentul își propune să modeleze, să inspire și să împuternicească următoarea generație de muzicieni.

Oferind acces de neegalat la muzicieni internaționali renumiți și promovând un mediu de învățare și colaborare, cursurile de master urmăresc să modeleze este următoarea generație de maeștri muzicali.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite