Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Filantropie și slujire: mai multe familii defavorizate au primit pachete din partea Arhiepiscopiei

Arhiepiscopia Aradului a dăruit sâmbătă și duminică, 18 și 19 mai 2019, mai multor familii defavorizate pachete cu alimente de uz comun, dulciuri, produse de panificație și patiserie, fructe și răcoritoare.

Filantropie și slujire: mai multe familii defavorizate au primit pachete din partea Arhiepiscopiei
Comentează 0

Părintele Arhim. Teofan Mada, coordonatorul acțiunilor, le-a transmis beneficiarilor un cuvânt de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Aceste activități filantropice, alături de celelalte activități social-filantropice ale Arhiepiscopiei Aradului, aduc astfel un strop de bucurie unor familii, persoane greu încercate de viață ce se confruntă cu riscul excluderii și marginalizării sociale. Domnul Iisus Hristos a vindecat numai pe slăbănogul din Vitezda şi prin el S-a descoperit pe Sine multora. Și în loc să-l privească formal din exterior, are curajul să Se identifice cu problemele lui și astfel să manifeste tăria transformatoare a milostivirii. Nu există o compătimire milostivă (o compătimire, nu un pietism), nu există o compătimire care să nu se oprească. Compătimirea nu se reduce la o tăcere a durerii, dimpotrivă, este logica proprie a iubirii smerite și jertfitoare. Este logica ce nu se centrează pe frică, ci pe libertatea care se naște din iubire și pune binele celuilalt mai presus de orice lucru. Este logica ce se naște din faptul de a nu avea teamă sau limită interioară de a ne apropia de durerea semenilor noștri. Chiar dacă de atâtea ori nu va fi decât proximitatea de a sta alături de ei și a face din acel moment un prilej de rugăciune.

T.M.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite