Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mihai Fifor, prietenul lui Arsene, i-a pus „omul de casă” director la ANRM

Mihai Fifor, prietenul lui Arsene, i-a pus „omul de casă” director la ANRM
Comentează 0

Cât de ipocrit să fii Mihai Fifor să ceri demisia lui Orban în contextul în care în fruntea judeţului Neamţ a fost întotdeauna administraţia PSD? Spitalul din Piatra Neamţ se află în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ, a cărui preşedinte este baronul PSD, Ionel Arsene. Spitalul din Piatra Neamţ a schimbat în ultimul an nu mai puţin de opt directori, dintre care majoritatea cu un trecut politic, iar actualul director este fostul primar al municipiului Roman, pesedistul Lucian Micu. Pe lângă faptul că a fost numit politic, Micu nici nu are studii de specialitate, fiind jurist de profesie. Odată cu această tragedie a ieşit la iveală corupţia din judeţul Neamţ şi felul în care PSD-ul şi-a plantat oamenii în funcţii publice, evident pe criterii politice.

Pe vremea când era premier interimar, Fifor l-a numit director pe Gigi Dragomir despre care se ştia că este un apropiat al lui Ionel Arsene

În scurta sa perioadă în care a fost premier interimar, Fifor l-a numit director pe Gigi Dragomir la Agentia Naţională pentru Resurse Minerale, după cum redactează cei de la hotnews.ro. Este cunoscut faptul că Gigi Dragomir este un apropiat de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, cu ajutorul căruia a fost numit la ANRM. Dragomir este un fost comerciant de carne, fără nicio pregătire în domeniu. Se pare că acesta ar fi participat în trecut la mai multe concursuri organizate de ANAF pe care le-a picat. Agenția Națională pentru Resurse Minerale gestionează domeniul hidrocarburilor (petrol, gaze) și al minereurilor (aur, cupru, plumb, zinc, mangan, fier, sare), precum și resursele de ape minerale. ANRM se ocupă de aprobarea și emiterea permiselor de prospectiune, licențelor de explorare, licențelor de exploatare, precum și a permiselor de exploatare. Deci, Fifor a numit director un om care nu are nicio legătură cu acest domeniu, iar singurul lucru care îl recomanda era prietenia cu Arsene. Exact ca şi în cazul celor opt directori de la Spitalul din Piatra Neamţ care au fost numiţi politc, Fifor a făcut acelaşi lucru cu Gigi Dragomir.

Aceste numiri politice duc la asemenea tragedii, numiri pe care inclusiv dumneavoastră le-aţi promovat domnule Fifor. Cum puteţi să cereţi demisia unui premier care se află în funcţie de doar un an, din moment ce PSD-ul a fost în fruntea Guvernului în ultimii ani? Poate domnul Fifor ne poate spune în ce stadiu sunt spitalele regionale pe care partidul dumnealui a promis că la va face. Sau ne poate vorbi despre problemele penale ale colegilor din PSD, foşti miniştri ai Sănătăţii: Nicolae Bănicioiu, Florian Bodog şi Sorina Pintea.  

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite