Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fidel Castro, liderul istoric al Cubei, a murit la 90 de ani

Fidel Castro a murit. Liderul istoric al Cubei avea 90 de ani. Actualul preşedinte al Cubei, Raul Castro, a fost cel care a făcut anunţul, informează presa oficială din Cuba, citată de CNN Español.

Fidel Castro, liderul istoric al Cubei, a murit la 90 de ani
Comentează 0

Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro va fi incinerat sâmbătă

Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro, liderul revoluționar cubanez decedat vineri seara la Havana, la vârsta de 90 de ani, va fi incinerat sâmbătă, a anunțat fratele său, actualul președinte, Raul Castro, transmite AFP.

'Potrivit voințe exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă', a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

'Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată' ulterior, a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui 'El Comandante': 'Până la victorie, întotdeauna!' ('Hasta la victoria, siempre').

Inspirație pentru stânga din întreaga lume

Fidel Castro a fost liderul Revoluţiei Cubaneze, a deţinut funcţia de premier al Cubei în perioada 1959-1976 şi de preşedinte, între 1976 şi 2008.

"Comandantul Revoluţiei cubaneze a decedat vineri la ora 22.29" (sâmbătă, 5.29, ora României), a anunţat Raul Castro într-un discurs transmis în direct la televiziunea publică din Cuba.

Deşi retras din viaţa publică, Fidel Castro a rămas o sursă de inspiraţie pentru nucleul dur al Administraţiei socialiste de la Havana, condusă de fratele său, Raul Castro.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite