Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fetele de la CSM Arad se întorc acasă cu medalii de la Jocurile Balcanice de gimnastică aerobică destinate juniorilor (FOTO)

Sala Polivalentă din București a găzduit în perioada 17-19 octombrie cea de a doua ediție a Jocurilor Balcanice pe categorii de vârstă la gimnastică aerobică, competiție rezervată juniorilor. La start s-au aliniat peste 200 de gimnaști din șase țări (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Turcia și România), care au concurat la trei categorii de vârstă ND (9-11 ani), Age Group (12-14 ani) și Juniori (15-17 ani).

Fetele de la CSM Arad se întorc acasă cu medalii de la Jocurile Balcanice de gimnastică aerobică destinate juniorilor (FOTO)
Comentează 0

În final, România a câștigat nu mai puțin de 25 de medalii, dintre care şase de aur, nouă de argint și zece de bronz, confirmând încă o dată valoarea școlii noastre de gimnastică aerobică. Printre performerii tricolori s-au numărat și gimnastele de la CSM Arad, pregătite de Elza Fărcuța și Alexandra Cicirean: Sara Buda, Cristina Berbece, Alina Căpitan, Maria Neacșu și Daria Kasler. De menţionat că Melissa Fărcuța, Alexandru Berbece și Maia Balogh aparțin tot de CSM Arad și sunt componente ale lotului național de juniori.

Fărcuța, Berbece și Balogh sunt campioni balcanici de juniori, cu echipa României

Așadar, au fost obținute o serie de medalii, după cum urmează: Fărcuța, Balogh și Al. Berbece – aur cu echipa de juniori (15-17 ani), Buda, Cr. Berbece, Căpitan, Neacșu și Kasler – argint la echipe, categoria Age Group (12-14 ani), Melissa Fărcuța (juniori) – argint în probele de grup și aerobic dance, Maia Balogh (juniori) – argint la aerobic dance, Alexandru Berbece (juniori) – bronz la individual masculin, iar Buda, Cr. Berbece și Căpitan (12-14 ani) au luat argintul în proba de trio.

În proba de grup, tot la categoria 12-14 ani, cele cinci fete de la CSM Arad (Buda, Cr.Berbece, Căpitan, Neacșu și Kasler) s-au clasat pe locul al IV-lea, la fel ca și Alexandru Berbece, la juniori, în proba de perechi mixte, alături de Alexandra Andrei. Al. Berbece, Fărcuța și Balogh vor participa și la Europenele din Antalya (Turcia), la mijlocul lunii noiembrie. Sportivii sunt pregătiți de Cristiana Spînu și Mariana Mezei, antrenoarele lotului național de juniori.

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite