Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Festivalul vinului la Păuliș

Festivalul vinului este una dintre cele mai însemnate sărbători din podgorie ce marchează culesul viilor, stoarcerea strugurilor, bucuria unui rod bogat.

Festivalul vinului la Păuliș
Comentează 0

Podgoria Aradului este una dintre cele mai vechi podgorii din țară și tot aici, mai precis la Miniș a fost prima școală viticolă din Romania.

Păulișul este cunoscut în țară datorită luptelor eroice care au avut loc în 1944, dar și datorită tradiției viticole a viilor foarte bune de aici scăldate în razele soarelui.  

Deși este primar de puțin timp, domnul Turcin Ioan a reușit să organizeze acest festival extrem de bine făcând din asta o sărbătoare foarte reușită după cum spun mulți dintre cei care au participat la festival.

Buna înțelegere cu echipa primăriei, cu Primăriile vecine, cu  Centrul Cultural Arad și C.J.A., dar  în mod special cu locuitorii comunei, a făcut ca această manifestare să fie de bun augur, să fie foarte bine primită și apreciată.

De la început până la sfârșitul sărbătorii,primarul și organizatorii au fost plini de energie și grijă  ca totul să fie bine s-a văzut interesul unui lucru bine făcut și sunt convins că primarul are deja  noi proiecte pentru comună.

Programul artistic a fost susținut și de Ansamblurile conduse de Radu și Maria Rașca, ( doi oameni cu suflet pentru care am toată stima) au fost la înălțime, văzându-se de asemenea implicarea lor în organizare și în instruirea copiilor, atât a celor din Păuliș, Sîmbăteni cât și a celor din Chisindia. 

Felicitări Radu, felicitări Maria pentru cântecele frumoase,( dar și pentru acompaniamentul la tobe!) A fost un program artistic încărcat de surprize și frumos totodată, cu siguranță a fost pe placul publicului.

Așa cum e firesc s-a început cu o rugă spre Dumnezeu pentru a ne da timp frumos, un tedeum rostit de preoți, cerând binecuvântare peste rodul viei și sărbătoare și peste mulțimea adunată.

Pe scenă au urcat încântând publicul, copiii de la Ansamblul Armonia Mureșană, juniorii de data aceasta,  conduși de neobositul Radu și Maria Rașca, Ansamblu Junii Podgoriei din Ghioroc, Ansamblul Pădureanca din Chisindia, Ansamblul sîrbesc „Vus Kolo”, Ansamblul Șiriana din Șiria conduși de doamna Garofița Popa (un om cu mult suflet pentru frumos, cea care se implică în Proiecte de investiții în toată Podgoria Aradului, dânsa fiind Directorul G.A.L. Podgoria -  Miniș – Măderat), apoi Ansamblul profesionist Crișana  din Oradea,  Grupul Folcloric ,,Sânzienele,,  condus de d-na Mărioara Miclea ,  Orchestra Mărunțelul al Centrului Cultural din Arad, iar soliști vocali Maria Rașca, Aurel Ungur, Ducu Cărăneanț, Mile Povan, Sergiu Curcă, Maria Costache, Adriana Peștean precum și Dorian Popa și nu în ultimul rînd  Daniel’s Brothers.

Focul de artificii a fost superb, spre bucuria celor prezenți. Felicitări domnului Primar, felicitări celor care au fost alături de dumnealui, echipei din Primăria Păuliș  și tuturor celor care au pus umărul la realizarea acestui frumos eveniment.

Era târziu când am plecat, aproape de miezul nopții, muzica încă se auzea peste Păuliș, iar luna ieșise bine pe bolta cerului luminând dealurile Podgoriei fiind părtașă și ea la frumoasa sărbătoare  a vinului de la Păuliș.

Galerie foto (557)